Lente

Wanneer het tijd is voor de wederopstanding zien we in de geestelijke wereld één groot feest van lentebloemen, uitbottende bomen en gorgelende beekjes. We horen het orkest van de kleine gevleugelde dieren. Het is lente! De kruisiging is voorbij en de wederopstanding is daar. Dit is wat we zouden willen benadrukken: kijk na perioden van pijn en leed uit naar de wedergeboorte die in je hart zal ontstaan.

Kun je je de reactie op je gevoelens of je zielenlichaam herinneren wanneer je naar muziek luistert die je diep raakt, of wanneer je naar de wind in de bomen luistert? Je stelt je in verbinding met iets dat niet louter fysiek is, niet slechts een trilling van lucht. Door pogingen de geluiden te reproduceren die in de lucht worden gemaakt door de wind, ontstond muziek.

Praat met de geesten van de bomen en de bloemen, van het stromende water; praat met de geest in de bergen – alle leven is de Grote Geest.

We staan in aanbidding onder onze broeders de bomen. We verheffen ons hart naar de hemel en horen de klanken, de muziek, de harmonieën van het universum door de takken waaien. Wij zijn die bomen.

april 2015