VOLLE MAAN VAN LEEUW [NACHT VAN 11 OP 12 AUGUSTUS]

Gepubliceerd: 9 augustus 2022

Op vrijdag 12 augustus is het aan het begin van de nacht de Volle Maan van Leeuw, als de Zon in dat teken staat en de Maan daar precies tegenover in de Waterman. Joan Hodgson schrijft: “De symboliek van deze Volle Maan benadrukt de eeuwige wijsheid dat de mens naar het evenbeeld van God geschapen is. De Leeuw, het stralende zonneteken dat door de leeuw, de koning der dieren, gesymboliseerd wordt, geeft uitdrukking aan het idee dat het licht, de essentie zelf van het eeuwige leven, in het hart geplaatst is dat astrologisch bij het teken Leeuw hoort. Het lichaam vormt het dierlijke aspect van de mens, dat door de ontwikkeling van het denken en het verstand [Waterman] menselijker wordt en daarna onsterfelijk kan worden door de kracht van de Zon, de Christusgeest.’


Lees verder »

Nieuwe Maan van Leeuw

Gepubliceerd: 28 juli 2022

Op vrijdag 22 juli is de Zon in de avond het vaste vuurteken Leeuw binnengegaan. We zijn in de hoogzomer, als het gouden graan op de akkers staat. Het kan heet worden in deze periode van de Hondsdagen. Op donderdag 28 juli is het in de avond de Nieuwe Maan van  Leeuw, als Zon en Maan precies bij elkaar staan in dat teken. Joan Hodgson schrijft over deze Nieuwe Maan: “De conjunctie van de Zon en de Maan in Leeuw brengt een prachtige, heldere straal van de Christus Zon naar de gehele aarde. Het hart-chakra wordt beheerst door het teken Leeuw en als het denken met het hart door regelmatige meditatie sterker wordt, zal de Christus Zon geleidelijk de leiding nemen over de hele persoonlijkheid.” 


Lees verder »

VOLLE MAAN VAN KREEFT [NACHT VAN 13 OP 14 JULI]

Gepubliceerd: 9 juli 2022

Op woensdag 13 juli is het in de avond de Volle Maan van de Kreeft als de Zon in dat teken staat en de Maan daar tegenover in het teken Steenbok. Joan Hodgson, schrijft hierover: “Mensen die een tuin hebben kunnen zich tijdens het werken daarin afstemmen op de levensstroom van de Maan [Kreeft] met haar engelen, die samen met de engelen van Saturnus [Steenbok] de vormen in de natuur scheppen. Deze levensstroom omvat ook alle natuurwezens, zoals kabouters aardmannetjes, nimfen, elfen en feeën, die juist in deze tijd heel actief zijn. Het voelt als een fijne, weldadige sfeer om je heen. Je kunt echter niet met je verstand maar alleen door je gevoel met hen in contact komen en ze als het ware bij je handen voelen, als je in de tuin aan het werken bent.”

Een inspirerende meditatie voor deze tijd komt uit het boek Zodiac Angels van Jenny Dent. Laten we aan de Meester binnenin ons vragen ons te verbinden met de liefde en de vrede van de Beschermengel van het waterelement. Zie haar staan als een machtige zuil van vibrerend blauwgroen licht. Open je hart nu voor de inspiratie van deze Engel. Vraag de Engel je te verbinden met de zachte, intuïtieve invloed van de Goddelijke Moeder en met de Volle Maan, die schijnt op een meer. Voel hoe je gebaad wordt in dit zilverwitte licht van de Volle Maan; het licht zuivert alles wat niet gewenst is in je emotionele lichaam. Het brengt je vrede en genezing en langzaam ontwaakt een gevoel van veiligheid in je. Stel je voor hoe je gids een zachte mantel over je schouders legt van genezend parelmoeren licht, terwijl jij de schoonheid van het licht van de Volle Maan in je opneemt. Zoals het stille water de Maan reflecteert, zo reflecteert de kalme ziel het beeld van God…….


Lees verder »

NIEUWE MAAN VAN KREEFT

Gepubliceerd: 27 juni 2022

Op dinsdag 21 juni is de Zon in de ochtend het kardinale waterteken Kreeft binnengegaan. We zijn gekomen bij de zomerzonnewende, als de Zon op haar noordelijkste punt recht boven de Kreeftskeerkring [Sahara] staat. Bij ons begint dan de astronomische zomer. De Zon blijft gedurende drie dagen boven die Kreeftskeerkring stil staan. Op 24 juni vieren we dan het St. Jansfeest, dat gewijd is aan Johannes de Doper. Er worden grote vuren aangestoken om onze magische verbondenheid met de kosmos te vieren. Op die dag keert de Zon ook om en gaat ze weer terug naar het zuiden tot boven de Steenbokskeerkring [Zuid Afrika], waar de Zon met Kerstmis staat. Die wisseling van de seizoenen komt, omdat de aardas schuin staat.


Lees verder »

VOLLE MAAN VAN TWEELINGEN [NACHT VAN 14 OP 15 JUNI]

Gepubliceerd: 14 juni 2022

Op zondag 5 juni hebben we het feest van Pinksteren gevierd. White Eagle zegt hierover: “Dit festival werd al gevierd door de vroegste bewoners van de aarde. Het werd al eeuwen geleden gevierd op het Witte Eiland [Atlantis] en het werd sindsdien door alle Broederschappen van het Grote Witte Licht gevierd. Met Pinksteren kwamen de vroegchristelijke Broeders eensgezind en in liefde op één plaats samen. Zij verhieven hun bewustzijn naar het hemelse leven, naar het Licht. En terwijl ze in afwachting waren en het Licht omlaag stroomde in hun harten, werden ze vervuld van de Geest.”


Lees verder »

NIEUWE MAAN VAN TWEELINGEN

Gepubliceerd: 29 mei 2022

In de nacht van zaterdag 21 mei is de Zon het bewegelijke luchtteken Tweelingen binnengegaan en op donderdag 26 mei is het Hemelvaartdag. Na zijn opstanding is Jezus nog een aantal weken in zijn etherische lichaam dichtbij zijn apostelen, maar bij zijn Hemelvaart verdween hij voor hen uit het zicht. White Eagle zegt: “De ten hemel gevaren Jezus, die deze hoge aarde-inwijding onderging terwijl hij op aarde leefde, vormde zijn fysieke atomen zó om in het Licht dat zijn etherische lichaam, voorgoed vastheid kon krijgen – niet in aardse maar in hemelse zin. Voor zijn apostelen leek het echter alsof hij werd opgenomen in de wolken, in de nevelen of sluiers, want zijn lichaam leek werkelijk te vervagen en uit het zicht te verdwijnen. Hij was opgevaren naar de Vader in de hemelen en daar leeft hij voort in een hogere vorm, waar de aardse mens zich geen voorstelling van kan maken.”  


Lees verder »

VOLLE MAAN VAN STIER [NACHT VAN 15 OP 16 MEI]

Gepubliceerd: 14 mei 2022

In de vroege ochtend van maandag 16 mei is het de Volle Maan van Stier, als de Zon in dat teken staat en de Maan daartegenover in Schorpioen. Dit is een maansverduistering en we kunnen de verduisterde Maan in het Westen zien ondergaan. In de lente komt de natuur weer tot leven en toont zich in al haar liefelijke pracht aan ons. De aarde verandert in het palet van een schilder, waarbij het geel van de zon overheerst. Weilanden zien geel van de boterbloemen, aan slootkanten zie je de felgele dotters en in de bermen staat het speenkruid en het koolzaad. Er is ook de betovering van de bloeiende fruitbomen, die het licht van de zon opvangen en in allerlei tinten zacht wit en roze weerkaatsen. En door de toegenomen warmte krijg je zo’n behaaglijk gevoel dat het na de winter weer goed voelt om een bewoner van deze aarde te zijn.   


Lees verder »

NIEUWE MAAN VAN STIER

Gepubliceerd: 24 april 2022

De Zon is op woensdag 20 april aan het einde van de nacht het vaste aardeteken Stier binnengegaan. Ruim een week later op zaterdag 30 april is het in de avond de Nieuwe Maan van de Stier, als de Zon en de Maan precies bij elkaar staan in dat teken. Dit is een gedeeltelijke zonsverduistering, maar die is alleen in de buurt van de Zuidpool te zien. Op zondag 1 mei wordt dan het Keltische feest van Beltane gevierd, waarbij rond de meiboom gedanst wordt. De vruchtbaarheid van Moeder Aarde staat bij de viering van dit meifeest centraal. In de christelijke traditie is mei ook de Mariamaand, de maand van de moeder Gods. De Maan, het astrologische symbool voor de Goddelijke Moeder, staat in verhoging in het aardeteken Stier, waardoor juist deze lentetijd zo geschikt is voor haar verering.


Lees verder »

VOLLE MAAN VAN RAM [NACHT VAN 16 OP 17 APRIL]

Gepubliceerd: 16 april 2022

Op zaterdag 16 april is het bij zonsondergang de Volle Maan van Ram, als de Zon in dat teken staat en de Maan in de Weegschaal. Pasen valt meteen daarna op zondag 17 april. White Eagle zegt daarover: De boodschap waar de hele wereld op wacht is die van de herrezen Christus. Als deze boodschap van de Geest gehoord wordt door de hele wereld, zal de mensheid de volle kracht van de spirituele Zoon, van de herrezen Christus ontvangen. In plaats van te blijven stil staan bij de vorm van de gekruisigde mens, zou die de herrezen zon zien. En in het hart van die zon, zou die de Volmaakte zien, de Zoon van de mensen en de Zoon van God. Dan zou de mensheid geïnspireerd zijn door de goddelijke liefde van de Christus Geest.”


Lees verder »

Nieuwe Maan van Ram

Gepubliceerd: 31 maart 2022

De lente begint dit jaar in de middag van zondag 20 maart, als de Zon het kardinale vuurteken Ram binnengaat. De Zon staat dan loodrecht boven de evenaar en overal in de wereld zijn dag en nacht even lang. Daarom wordt dit de lente-equinox genoemd. Op vrijdag 1 april is het vroeg in de ochtend de Nieuwe Maan van Ram, als de Zon en de Maan precies bij elkaar staan in dat teken. Dit vuurteken staat onder de invloed van de planeet Mars, waar de maand maart naar vernoemd is. Bij de Romeinen begon het jaar op 1 maart en kregen de maanden om en om 31 en 30 dagen, maar voor februari lukte dat niet.


Lees verder »