NIEUWE MAAN VAN BOOGSCHUTTER

Gepubliceerd: 24 november 2022

Op dinsdag 22 november is de Zon in de ochtend het bewegelijke vuurteken Boogschutter binnengegaan. De dag daarna op woensdag 23 november is het vlak voor middernacht de Nieuwe Maan van de Boogschutter, als de Zon en de Maan bij elkaar staan in dat teken. En op zondag 27 november begint dan de Adventstijd, die ons door de donkere dagen voor de Kerst voert. Er zijn vier zondagen in de Adventsperiode en het is traditie om elke keer een kaars aan te steken. Die kaarsen worden in een kerstkrans gezet en symboliseren hoop, vrede, vreugde en liefde. Als de zon heel laag staat en de natuur haar levenskrachten heeft teruggetrokken, worden we door al die kaarsen herinnerd aan het licht dat binnenin ons schijnt. Met verwachting vooruitzien naar Kerstmis maakt deel uit van het gevoel van de Adventstijd.


Lees verder »

VOLLE MAAN VAN SCHORPIOEN [NACHT VAN 8 OP 9 NOVEMBER]

Gepubliceerd: 6 november 2022

Op dinsdag 8 november is het de Volle Maan van Schorpioen. Joan Hodgson schrijft hierover: “Als de Zon in het magische teken Schorpioen staat en de Maan daar tegenover in het teken Stier, wordt de sluier, die tussen de twee werelden ligt, enigszins weggenomen. Het vaste aardeteken Stier is het teken van de volmaakte vorm. Het is verleidelijk om te treuren over het heengaan van een geliefd persoon of de scheppingen van moeder natuur. Maar dit is niet de tijd om aan het fysieke lichaam te denken, maar aan de dierbare ziel die er door heen scheen. Die persoon is vrijer, lichter en meer zichzelf geworden. Zo gauw we het denken vanuit het hoofd stil kunnen maken, zal de liefdesgloed die opkomt, als we aan de zielen die overgegaan zijn denken, ons hart openen om met hen in contact te komen. Dit diepe contact vanuit het hart kan alle angst voor de dood wegnemen.” 


Lees verder »

NIEUWE MAAN VAN SCHORPIOEN

Gepubliceerd: 19 oktober 2022

Zondag 23 oktober gaat de Zon in de vroege middag het vaste waterteken Schorpioen binnen. Dat is ook de dag dat de Nieuwe Tempel, die in de afgelopen tijd in Engeland gebouwd werd, zal worden ingewijd. Het hogere symbool van de Schorpioen is de Adelaar, die verbonden is met de evangelist Johannes, zoals dat op iconen wordt afgebeeld. In astrologische zin heeft deze dag veel betekenis voor de White Eagle Lodge, omdat het Johannes-evangelie voor ons zo’n belangrijke inspiratiebron vormt. White Eagle ziet Johannes als de Meester van het Watermantijdperk, dat zich onder zijn invloed aan het ontvouwen is. De Nieuwe Tempel bij het hoofdcentrum van de White Eagle Lodge zal als een baken het Christus Licht constant uitstralen over de hele wereld.


Lees verder »

VOLLE MAAN VAN WEEGSCHAAL [NACHT VAN 9 OP 10 OKTOBER]

Gepubliceerd: 3 oktober 2022

Op zondag 9 oktober is het in de late avond de Volle Maan van de Weegschaal, als de Zon in dat teken staat en de Maan daar tegenover in de Ram. Joan Hodgson schrijft hierover: “De aartsengel Michael wordt meestal afgebeeld met een opgeheven zwaard in één hand, de weegschaal in de andere hand en zijn voet op een verslagen draak. De Maan, die als ze vol is in Ram staat, inspireert de mens om zijn of haar hele wapenrusting van Licht om te gorden en zich te weren tegen de draak van wereldse gerichtheid. Als we ons tijdens de Volle Maan van de herfstequinox in onze meditatie richten op St. Michael, zullen we voelen dat we nooit alleen strijden, want als we er naar streven de Christus Ster uit te stralen, zullen de engelen van het Licht naderbij komen om ons te beschermen en te inspireren.”


Lees verder »

NIEUWE MAAN VAN WEEGSCHAAL

Gepubliceerd: 21 september 2022

In de nacht van vrijdag 23 september is de Zon het kardinale luchtteken Weegschaal binnengegaan. We noemen dat de herfstequinox, als de Zon precies boven de evenaar staat. Op die dag zijn overal op de wereld dag en nacht even lang. Daarna merken we op het noordelijk halfrond dat de dagen korter worden. Op donderdag 29 september vieren we het feest van St. Michael, de aartsengel van de Zon. In 1945 werd op 29 september de kapel ingewijd van New Lands, het hoofdcentrum van de White Eagle Lodge in Engeland. De Zon was in het teken Weegschaal, dat zo sterk beïnvloed wordt door Venus, de planeet van liefde, harmonie en vrede. En de Zon was dichtbij drie planeten in Weegschaal: Neptunus de planeet van het spirituele contact, Mercurius de planeet van de communicatie en Jupiter de planeet van de verbreiding.


Lees verder »

VOLLE MAAN VAN MAAGD [NACHT VAN 10 OP 11 SEPTEMBER]

Gepubliceerd: 8 september 2022

Op zaterdag 10 september is het om 12 uur ’s middags de Volle Maan van Maagd, als de Zon in dat teken staat en de Maan daar precies tegenover in de Vissen. Joan Hodgson schrijft in haar boek Planetary Harmonies: “De Volle Maan van Maagd geeft het einde van het zomerseizoen aan. De oogst is binnengehaald en niets kan het vermeerderen of verminderen. De voedselvoorraad moet ons door de winter helpen. Aan het einde van de winter bij de Volle Maan van Vissen was de grond klaargemaakt voor het zaaien. Door deze koppeling aan de zaai- en oogsttijd laten de Maagd en de Vissen op symbolische wijze het karma zien dat we met ons meedragen, als we terugkeren naar een aards leven. De kwaliteiten van het zaad komen voort uit de ervaringen van vorige levens.”

De Maagd is het bewegelijke aardeteken, waarvan de zielenles Dienstbaarheid door Wijsheid is. Als je je afstemt op de Goddelijke Moeder, zal je voelen dat je in de aura van Moeder Aarde wordt opgenomen. Je maakt dan contact met het Moederaspect van de Schepper van alle leven. Je zult geholpen worden om met wijsheid zorg te dragen voor alle ingewikkelde détails van Gods plan voor het leven op aarde. Breng dan je aardse denken tot rust en word stil van binnen. Als je zorgen hebt over hoe het in je leven zal gaan en over wat er nog allemaal gedaan moet worden, laat die zorgen dan los. Mediteer met het bewustzijn dat Gods plan voor jou volmaakt is. Laat alle spanning van je afglijden en open je hart voor de engelen van Wijsheid. Zeg tegen jezelf: ik vertrouw op Gods leiding en het plan voor mijn leven.

NIEUWE MAAN VAN MAAGD

Gepubliceerd: 24 augustus 2022

Op dinsdag 23 augustus is de Zon nog voor zonsopgang het bewegelijke aardeteken Maagd binnengegaan. We zijn in de oogsttijd gekomen en de boeren gaan het graan van de akkers halen om het in hun schuren onder te brengen. Het sterrenbeeld Maagd wordt vaak afgebeeld als de godin Demeter met een bundel korenaren in haar hand. Zij werd vereerd als de godin van de gewassen. Haar dochter Persephone werd door Pluto, de god van de onderwereld, ontvoerd. Demeter was daar zo bedroefd over dat ze de gewassen niet langer liet groeien. Omdat alle leven op aarde ten onder dreigde te gaan, bemiddelden toen de andere goden. Ze wisten Pluto te bewegen Persephone een half jaar bij haar moeder te laten zijn en het andere halve jaar bij hem in de onderwereld. Dit is een heel sprekende mythe om de wisseling van de seizoenen uit te beelden.


Lees verder »

VOLLE MAAN VAN LEEUW [NACHT VAN 11 OP 12 AUGUSTUS]

Gepubliceerd: 9 augustus 2022

Op vrijdag 12 augustus is het aan het begin van de nacht de Volle Maan van Leeuw, als de Zon in dat teken staat en de Maan daar precies tegenover in de Waterman. Joan Hodgson schrijft: “De symboliek van deze Volle Maan benadrukt de eeuwige wijsheid dat de mens naar het evenbeeld van God geschapen is. De Leeuw, het stralende zonneteken dat door de leeuw, de koning der dieren, gesymboliseerd wordt, geeft uitdrukking aan het idee dat het licht, de essentie zelf van het eeuwige leven, in het hart geplaatst is dat astrologisch bij het teken Leeuw hoort. Het lichaam vormt het dierlijke aspect van de mens, dat door de ontwikkeling van het denken en het verstand [Waterman] menselijker wordt en daarna onsterfelijk kan worden door de kracht van de Zon, de Christusgeest.’


Lees verder »

Nieuwe Maan van Leeuw

Gepubliceerd: 28 juli 2022

Op vrijdag 22 juli is de Zon in de avond het vaste vuurteken Leeuw binnengegaan. We zijn in de hoogzomer, als het gouden graan op de akkers staat. Het kan heet worden in deze periode van de Hondsdagen. Op donderdag 28 juli is het in de avond de Nieuwe Maan van  Leeuw, als Zon en Maan precies bij elkaar staan in dat teken. Joan Hodgson schrijft over deze Nieuwe Maan: “De conjunctie van de Zon en de Maan in Leeuw brengt een prachtige, heldere straal van de Christus Zon naar de gehele aarde. Het hart-chakra wordt beheerst door het teken Leeuw en als het denken met het hart door regelmatige meditatie sterker wordt, zal de Christus Zon geleidelijk de leiding nemen over de hele persoonlijkheid.” 


Lees verder »

VOLLE MAAN VAN KREEFT [NACHT VAN 13 OP 14 JULI]

Gepubliceerd: 9 juli 2022

Op woensdag 13 juli is het in de avond de Volle Maan van de Kreeft als de Zon in dat teken staat en de Maan daar tegenover in het teken Steenbok. Joan Hodgson, schrijft hierover: “Mensen die een tuin hebben kunnen zich tijdens het werken daarin afstemmen op de levensstroom van de Maan [Kreeft] met haar engelen, die samen met de engelen van Saturnus [Steenbok] de vormen in de natuur scheppen. Deze levensstroom omvat ook alle natuurwezens, zoals kabouters aardmannetjes, nimfen, elfen en feeën, die juist in deze tijd heel actief zijn. Het voelt als een fijne, weldadige sfeer om je heen. Je kunt echter niet met je verstand maar alleen door je gevoel met hen in contact komen en ze als het ware bij je handen voelen, als je in de tuin aan het werken bent.”

Een inspirerende meditatie voor deze tijd komt uit het boek Zodiac Angels van Jenny Dent. Laten we aan de Meester binnenin ons vragen ons te verbinden met de liefde en de vrede van de Beschermengel van het waterelement. Zie haar staan als een machtige zuil van vibrerend blauwgroen licht. Open je hart nu voor de inspiratie van deze Engel. Vraag de Engel je te verbinden met de zachte, intuïtieve invloed van de Goddelijke Moeder en met de Volle Maan, die schijnt op een meer. Voel hoe je gebaad wordt in dit zilverwitte licht van de Volle Maan; het licht zuivert alles wat niet gewenst is in je emotionele lichaam. Het brengt je vrede en genezing en langzaam ontwaakt een gevoel van veiligheid in je. Stel je voor hoe je gids een zachte mantel over je schouders legt van genezend parelmoeren licht, terwijl jij de schoonheid van het licht van de Volle Maan in je opneemt. Zoals het stille water de Maan reflecteert, zo reflecteert de kalme ziel het beeld van God…….


Lees verder »