NIEUWE MAAN VAN VISSEN

Gepubliceerd: 7 maart 2024

Op zondag 10 maart is het later op de ochtend de Nieuwe Maan van de Vissen, als Zon en Maan precies bij elkaar staan in dat teken. Dit is een goede tijd om je even helemaal los te maken uit de dagelijkse beslommeringen. Vissen is het laatste teken van de dierenriem en heeft te maken met loslaten en opruimen. Door te vasten maken we ons lichaam vrij van gifstoffen, zodat we daarna met frisse moed de lente kunnen binnengaan. Jenny Dent geeft aan: “Gebruik deze tijd om je te concentreren op de kwaliteit van vrede en de zich ontvouwende wijsheid van het ‘denken met het hart’. Wanneer je uiterlijk denken stil is en in vrede, dan kan je ziel meesterschap bereiken. Je denken zal stil worden, als je je ademhaling tot rust brengt en je gedachten richt op de stralende Zespuntige Ster, die het symbool is van het volmaakte evenwicht tussen het aardse en hemelse bewustzijn.”

Als je onder het teken Vissen geboren bent, zal je zachtaardig, gevoelig en meelevend zijn. Je kunt zo ontvankelijk zijn voor de gevoelens en stemmingen van de mensen om je heen dat je moeite kan hebben die te onderscheiden van je eigen gevoelens. Daardoor kun je wel eens wat afwezig en dromerig overkomen. Door deze grote gevoeligheid hebben Vissen een fijnzinnige smaak en zullen ze van mooie muziek, poëzie en schilderkunst houden. Vissen willen zich ook graag voor het grotere geheel inzetten en je vindt ze veel in ziekenhuizen, therapeutische instellingen en ontwikkelingswerk. Het kunnen ook toneelspelers zijn, die zich goed in een rol kunnen inleven of kunstenaars, die de sfeer van iets prachtig kunnen weergeven.

Vissen is het bewegelijke waterteken, waarvan de zielenles Vrede door Wijsheid is. Stel je bij je meditatie voor dat je op het strand bent en dat je tot aan de einder alleen maar het golvende water van de zee ziet. Visualiseer dan dat je op de golven van die zee aan het meedrijven bent, dat je je helemaal laat meevoeren met de stroming. Je gaat je daardoor heel vrij voelen en alle beslommeringen vallen van je af. Je raakt vervuld van een diepe vrede in je zelf. En vanuit die innerlijke vrede zal je weten hoe je de dingen gaat aanpakken in je uiterlijke leven. Je bent je bewuster geworden van je verbinding met God in jezelf en vanuit die verbinding kun je op het aardse vlak tot handelen komen.