Volle Maan van Kreeft [NACHT VAN 21 OP 22 JUNI]

Gepubliceerd: 19 juni 2024

Miniatuur voor bijlage

Op donderdag 20 juni gaat de Zon in de late avond het kardinale waterteken Kreeft binnen. Twee dagen  later op zaterdag 22 juni is het in de vroege nacht de Volle Maan van Kreeft, als de Zon in dat teken staat en de Maan daar tegenover in het teken Steenbok. White Eagle zegt hierover: Je bent in de tijd gekomen van de zomerzonnewende, wanneer de zon haar hoogste punt heeft bereikt en de Christus-Geest in grote kracht over de aarde zal uitstralen. Degenen op aarde, die daar klaar voor zijn, kunnen gevuld worden met de geestelijke kracht van de Christus, met de Christus-Liefde. Die zal je hele wezen vullen en doordringen, als je jezelf openstelt en zegt: “Hier ben ik, …..gebruik mij om de duisternis van de aarde te overwinnen. Gebruik mij als een instrument om vrede op aarde te brengen en om het lijden van de mensheid te verlichten en om allen geestelijk te verheffen.” 

Bij de zomerzonnewende bereikt de Zon haar noordelijkste punt recht boven de Kreeftskeerkring [Sahara]. De Zon blijft gedurende drie dagen boven die Kreeftskeerkring stil staan. Dan op maandag 24 juni vieren we het St. Jansfeest, dat gewijd is aan Johannes de Doper. Er worden grote vuren aangestoken om onze magische verbondenheid met de kosmos te vieren. Als we ‘s nachts buiten zijn in de vrije natuur, kunnen we zien hoeveel duizenden sterren er aan de nachtelijke hemel staan. Het kan een overweldigende ervaring van het heelal zijn. Na het St. Jansfeest keert de Zon om en gaat ze weer terug naar het zuiden tot boven de Steenbokskeerkring [Zuid Afrika], waar de Zon met Kerstmis staat. Die wisseling van de seizoenen komt omdat de aardas schuin staat.

In deze tijd van de hoogzomer is er ook een speciale sfeer in de natuur om ons heen. Joan Hodgson, schrijft hierover: “Mensen die een tuin hebben kunnen zich tijdens het werken daarin afstemmen op de levensstroom van de Maan [Kreeft] met haar engelen, die samen met de engelen van Saturnus [Steenbok] de vormen in de natuur scheppen. Deze levensstroom omvat ook alle natuurwezens, zoals kabouters, aardmannetjes, nimfen, elfen en feeën, die juist in deze tijd heel actief zijn. Het voelt als een fijne, weldadige sfeer om je heen. Je kunt echter niet met je verstand maar alleen door je gevoel met hen in contact komen en ze als het ware bij je handen voelen, als je in de tuin aan het werken bent.”