NIEUWE MAAN VAN TWEELINGEN

Gepubliceerd: 1 juni 2024

Op donderdag 6 juni is het in de middag de Nieuwe Maan van Tweelingen, als de Zon en de Maan precies bij elkaar staan in dat teken. Op die dag zijn er in Nederland Europese verkiezingen. Dat past goed bij dit teken. Als je geboren bent onder het teken Tweelingen, zal je gericht zijn op communicatie en onderlinge uitwisseling, waardoor je een netwerk van sociale contacten kunt onderhouden. Je houdt over het algemeen van afwisseling en zult gemakkelijk van de ene activiteit op de andere overgaan en ook goed in staat zijn twee dingen tegelijk te doen. In groepen zorgen de Tweelingen voor de onderlinge berichtgeving en onderhouden ze de contacten. Tweelingen zijn te vinden in beroepen, als leraar, journalist of redacteur. Vaak hebben ze zoveel flair dat ze het goed doen als TV omroepster of presentatrice. En door hun vlotte benadering van mensen zijn ze ook geschikt voor de handel.

Bij het teken Tweelingen hoort de planeet Mercurius. Mercurius kan ons vaak een stroom van  rusteloze gedachten geven, maar kan ons ook hemelse wijsheid schenken, zoals Joan Hodgson dat beschrijft in haar boek Planetary Harmonies: “De engelen van Mercurius brengen de ziel nader tot een diep begrip van het wonder en de oneindige glorie van Gods schepping. Het zijn hemelse boodschappers en zij, die daar in deze tijd sterk door beïnvloed worden, kunnen dan iets overbrengen van de schoonheid die de ziel verkrijgen kan. De engelen van Mercurius kunnen werkelijk vleugels geven aan de ziel, waardoor hij/zij zich van alle beperking kan bevrijden. Maar het eerste vereiste is misschien ook het meest moeilijke n.l. om het uiterlijk denken helemaal tot rust te brengen.”

Voor het bewegelijke luchtteken Tweelingen is de zielenles: Broederschap door Wijsheid. Stel je in je meditatie voor dat je buiten in een groot, open veld bent. Je voelt de warmte van de zon op je huid en de wind die door je haren strijkt. Haal diep adem en neem die frisse lucht op in je longen. Laat alle drukke, onrustige gedachten wegwaaien uit je geest. Je merkt dan ook dat de nerveuze spanning van je af gaat vallen. Langzamerhand voel je je innerlijk tot rust komen. Je voelt dat je helemaal opgaat in je omgeving en ademt rustig door. Vanuit deze open houding word je ontvankelijk voor de Christus Geest, die de mensheid in deze tijd van Pinksteren en het Christus festival overvloedig zegent.