VOLLE MAAN VAN RAM [NACHT VAN 24 OP 25 MAART]

Gepubliceerd: 22 maart 2024

De lente begint dit jaar in de vroege nacht van woensdag 20 maart, als de Zon het kardinale vuurteken Ram binnengaat. De Zon staat dan loodrecht boven de evenaar en overal in de wereld zijn dag en nacht even lang. Daarom wordt dit de lente-equinox genoemd [Latijn voor gelijke nachten]. Op maandag 25 maart is het niet lang na zonsopgang de Volle Maan van Ram, als de Zon in dat teken staat en de Maan daar tegenover in de Weegschaal. Deze Volle Maan is een maansverduistering, waarbij de Maan door de halfschaduw van de aarde gaat. Maar omdat het in Nederland dan al dag is, kunnen wij dat niet waarnemen.

Pasen valt op de eerste zondag na deze Volle Maan van de lente-equinox en dat is op 31 maart. White Eagle zegt over Pasen: “Het symbool van de kruisiging kom je in bijna iedere godsdienst tegen. We zouden jullie helemaal in de tijd terug kunnen voeren, naar de tijden van de oude zonaanbidding. Door de afwisseling van de jaargetijden, maakte de zomer in de herfst plaats voor de winter en als daarna de zon weer herboren werd bij het aanbreken van de lente, werd dat gezien als de kruisiging en de wederopstanding van de zon. Alle oude godsdiensten vertellen op symbolische wijze over de kruisiging van hun verlosser, want de zon werd toen gezien als de verlosser van de mensheid.”

White Eagle zegt verder over Pasen: “De boodschap waar de hele wereld op wacht is die van de herrezen Christus. Als deze boodschap van de Geest gehoord wordt door de hele wereld, zal de mensheid de volle kracht van de spirituele Zoon, van de herrezen Christus ontvangen. In plaats van te blijven stil staan bij de vorm van de gekruisigde mens, zouden mensen de herrezen zon zien. En in het hart van die zon, zouden ze de Volmaakte zien, de Zoon van de mensen en de Zoon van God. Ze zouden die vorm zien met uitgestrekte armen, die een kruis van licht maken binnen de cirkel van licht en ze zouden het doel zien van al hun beproevingen. Dan zal de hele mensheid geïnspireerd worden door de goddelijke liefde van de Christus Geest.”