Zondag 20-1 om 12.00 uur aandacht voor Jemen, deel 2

Gepubliceerd: 10 januari 2019

Zondag 9 december hebben we ons als vrienden van White Eagle over de hele wereld afgestemd op de mensen in Jemen. Deze gezamenlijke meditatie voelde als een gedeeld moment van kracht en liefde. Waarschijnlijk hebben duizenden van ons zich allemaal tegelijkertijd afgestemd op de Christusster.

Sinds die tijd is er een duidelijke doorbraak geweest in de vredesbesprekingen in Zweden tussen de Jemenitische regering en de Houti-vertegenwoordigers. Er kwam een verrassend staakt-het-vuren in de havenstad Hudaydah, een strategisch belangrijke haven voor de doorvoer van voedsel naar het door oorlog geteisterde land.

De politieke en militaire situatie is zoals we allemaal weten complex, maar er lijkt hoop te bestaan voor ‘de belangrijkste doorbraak in vijf jaar gesprekken’. Secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres, die bij de gesprekken aanwezig was, zegt: “Ik hoop oprecht dat we aan het begin van het einde van een van de grootste tragedies van de 21e eeuw leven”. Dit tegen de achtergrond van een nog steeds catastrofale menselijke situatie waarin al duizenden kinderen zijn gestorven door verhongering en ziekte en 8,4 miljoen mensen onmiddellijk risico lopen op hongersnood. Alleen vrede kan de weg openen om deze menselijke tragedie te verlichten.

We voelen van White Eagle dat we deze fragiele maar duidelijke stap naar vrede, deze opening naar het licht, met alle kracht van onze geest moeten ondersteunen. Daarom nodigen we jou, samen met alle vrienden van het Licht uit om weer samen te komen als een gemeenschap van lichtwerkers op de innerlijke niveaus. Zondag 20 januari om 12 uur stemmen we ons af en zenden we het licht uit naar de mensen in Jemen. Uit wat al gebeurd is in de vredesbesprekingen sinds onze eerste meditatie putten we vertrouwen, kracht en hoop. Ook al ben je alleen, je helpt een schitterende ster van licht, kracht en liefde  te creëren. Hieronder staan de woorden die je misschien wilt gebruiken voor je afstemming. Als je 15 minuten van je tijd aan dit werk kunt besteden, zou dat heel mooi zijn!

Om onze afstemming te maken, ademen we zacht en langzaam, waarbij elke uitademing een loslaten en een fysieke en mentale rust geeft. We laten het aardse denken met zijn angsten, getob en gehaast zwijgen en we zijn in vrede. Onze aandacht is bij het stil komen en gaan van onze ademhaling en bij ons hart. We openen ons hart voor de Christuskracht, wijsheid en liefde. We verbinden ons bewust met allen die zich nu afstemmen op dit gebed… In de naam van Christus roepen we de engelen van genezing en vrede aan. We voelen hun aanwezigheid en hun kracht om goed te doen. En afgestemd op het licht visualiseren we een geweldige, vlammende ster. Het is een ster van het Christuslicht, zachtaardig maar krachtig voor het goede …

We houden het hele volk van Jemen in het licht van de Christusster. We zien hen omsloten door de grote engelen van de vrede. En in deze vrede zien we alle kinderen van Jemen opgetild worden in het licht en de bescherming van de Christusster. We zien voedsel en medische benodigdheden vrij stromen naar mensen in nood. We zien dat het licht van de Ster iedereen inspireert. Dit zal hulp en verlichting in de situatie brengen. …. [Stille meditatie voor projectie van de ster] …. En zo zal het zijn.

We zeggen een stil ‘dank je wel’ voor de zegening van de engelen over dit werk. We zeggen dank aan degenen in de geest die zich bij ons hebben gevoegd. We voelen hoe we deel hebben uitgemaakt van een geweldig goed samenwerkende broeder-zusterschap. Moge het licht van de Ster blijven schijnen.

Amen

Hein en Emilia, mede namens de internationale WE-leiding