Volle Maan van Weegschaal

Gepubliceerd: 26 september 2020

In de middag van dinsdag 22 september is de Zon het kardinale luchtteken Weegschaal binnengegaan. We noemen dat de herfstequinox, als de Zon precies boven de evenaar staat op haar weg terug naar het zuidelijk halfrond. Een week daarna op 29 september vieren we het feest van St. Michael. White Eagle zegt: De aartsengel Michael is één van de zonnegeesten, een boodschapper van de Zon, vanuit de sfeer van de kosmische Christus. En het zwaard dat hij hanteert, is dat van de spirituele waarheid, de waarheid van de Geest, die in elk mens leeft. Dat is het wapen dat je door elke crisis in je leven zal leiden. Aan het begin van deze Nieuwe Tijd van Broederschap, het Waterman-tijdperk, is het belangrijk de kracht van de engelen van het Licht te begrijpen en met hen samen te werken. Daardoor kan het evenwicht bewaard worden en de mensheid de gouden tijd binnengaan, die zich wil manifesteren op aarde’.

En op donderdag 1 oktober is het dan de Volle Maan van de Weegschaal, als de Zon in dat teken staat en de Maan daar precies tegenover in de Ram. Joan Hodgson schrijft hierover: ‘Aartsengel Michael wordt meestal afgebeeld met een opgeheven zwaard in één hand, de weegschaal in de andere en zijn voet op een verslagen draak. De Maan, die als ze vol is in Ram staat, inspireert de mens om zijn of haar hele wapenuitrusting van Licht om te gorden en zich te weren tegen de draak van wereldse gerichtheid. Als je je tijdens de Volle Maan van de herfstequinox in je meditatie richt op St. Michael, zul je voelen dat je nooit alleen strijdt. De engelen van het Licht zullen naderbij komen om je te beschermen en te inspireren als je ernaar streeft het Licht van de Christus-Ster uit te stralen’.

De Weegschaal is het teken van relaties aangaan, tot verbintenissen komen en samenwerken. Als je onder het teken Weegschaal geboren bent, gaat je aandacht vaak in de eerste plaats naar de ander uit. Je wilt graag dingen samen doen met anderen en hebt die respons van hen ook nodig. Dat kan er echter wel eens toe leiden dat je teveel meegaat met wat de mensen om je heen willen. Je wilt dan vooral de harmonie bewaren en kunt teveel concessies doen om anderen maar te vriend te houden. Bij beslissingen kun je vaak lang wikken en wegen, omdat je altijd beide kanten van een zaak zult zien. Het goede daarvan is dat je een geboren onderhandelaar kunt zijn, die met tactvol optreden goed tussen partijen kan bemiddelen.

Wim Weehuizen, september 2020