VOLLE MAAN VAN WEEGSCHAAL [NACHT VAN 29 OP 30 SEPTEMBER]

Gepubliceerd: 26 september 2023

Op zaterdag 23 september gaat de Zon in de ochtend het kardinale luchtteken Weegschaal binnen. We noemen dat de herfstequinox, als de Zon precies boven de evenaar staat. Overal op aarde zijn dag en nacht dan even lang. Daarna merken we op het noordelijk halfrond dat de dagen korter worden. Op vrijdag 29 september is het rond het middaguur de Volle Maan van Weegschaal, als de Zon in dat teken staat en de Maan daar tegenover in de Ram. We vieren dan het feest van St. Michael, de aartsengel van de Zon. In Engeland zijn veel heuveltoppen gewijd aan de aartsengel Michael, zoals die van Glastonbury, waar de legenden van koning Arthur nog altijd levend worden gehouden. 

Joan Hodgson schrijft hierover: “De aartsengel Michael wordt meestal afgebeeld met een opgeheven zwaard in één hand, de weegschaal in de andere hand en zijn voet op een verslagen draak. De Maan, die als ze vol is in Ram staat, inspireert de mens om zijn of haar hele wapenrusting van Licht om te gorden en zich te weren tegen de draak van wereldse gerichtheid. Als we ons tijdens de Volle Maan van de herfstequinox in onze meditatie richten op St. Michael, zullen we voelen dat we nooit alleen strijden, want als we er naar streven de Christus Ster uit te stralen, zullen de engelen van het Licht naderbij komen om ons te beschermen en te inspireren.”

De Weegschaal is het teken van relaties aangaan, tot verbintenissen komen en samenwerken. Als je onder het teken Weegschaal geboren bent, gaat je aandacht vaak in de eerste plaats naar de ander uit. Je wilt graag dingen samen doen met anderen en hebt die respons van hen ook nodig. Dat kan er echter wel eens toe leiden dat je teveel meegaat met wat de mensen om je heen willen. Je wilt dan vooral de harmonie bewaren en kan teveel concessies doen om anderen maar te vriend te houden. Bij beslissingen kun je vaak lang wikken en wegen, omdat je altijd beide kanten van een zaak zult zien. Het goede daarvan is dat je een geboren onderhandelaar bent, die door tactvol optreden goed tussen partijen kan bemiddelen