VOLLE MAAN VAN STIER [NACHT VAN 15 OP 16 MEI]

Gepubliceerd: 14 mei 2022

In de vroege ochtend van maandag 16 mei is het de Volle Maan van Stier, als de Zon in dat teken staat en de Maan daartegenover in Schorpioen. Dit is een maansverduistering en we kunnen de verduisterde Maan in het Westen zien ondergaan. In de lente komt de natuur weer tot leven en toont zich in al haar liefelijke pracht aan ons. De aarde verandert in het palet van een schilder, waarbij het geel van de zon overheerst. Weilanden zien geel van de boterbloemen, aan slootkanten zie je de felgele dotters en in de bermen staat het speenkruid en het koolzaad. Er is ook de betovering van de bloeiende fruitbomen, die het licht van de zon opvangen en in allerlei tinten zacht wit en roze weerkaatsen. En door de toegenomen warmte krijg je zo’n behaaglijk gevoel dat het na de winter weer goed voelt om een bewoner van deze aarde te zijn.   

In de Oosterse traditie wordt bij deze Volle Maan van Stier met het Wesak-festival de geboorte van de Boeddha gevierd. White Eagle zegt: De Boeddha, bracht aan de mensheid de boodschap van vrede, broederschap en stilte. Door deze boodschap te brengen bereidde hij de komst van de Christus voor. Hij leerde de mensen hoe ze in wijsheid en broederschap konden leven en hij leerde ze het lijden te begrijpen van de mensen op aarde. Hij gaf ze zijn mededogen. Hij legde ze uit dat, als ze in staat waren de oneindige stilte aan te raken, ze de bron van het ware leven en de kracht daarvan zouden ervaren en niet meer zouden lijden. En hij leerde dat ieder mens in die staat van geestelijk leven kan leven zonder te lijden. Daardoor wees de Boeddha de weg en bereidde de mensheid in de Geest voor, voor de doop van het Christuslicht.

White Eagle vult dit nog aan met deze woorden: “En nu in deze overgangstijd naar het Watermantijdperk ontvangt de mensheid over de hele aarde tijdens het Wesak-festival de leiding van het Licht dat neerdaalt en dat het leven van ontelbare mannen en vrouwen doordringt als deel van een natuurlijk proces van geestelijke evolutie. En de manier waarop de mens zijn bewustzijn voorbereidt om die zegen te ontvangen, de manier waarop hij zijn mogelijkheden ontwikkelt om contact te maken met de onzichtbare werelden, is door te oefenen stil te zijn, stil in lichaam en geest. En in deze staat van meditatie, in deze stilte en rust, komt de Boeddha.”