VOLLE MAAN VAN SCHORPIOEN [NACHT VAN 8 OP 9 NOVEMBER]

Gepubliceerd: 6 november 2022

Op dinsdag 8 november is het de Volle Maan van Schorpioen. Joan Hodgson schrijft hierover: “Als de Zon in het magische teken Schorpioen staat en de Maan daar tegenover in het teken Stier, wordt de sluier, die tussen de twee werelden ligt, enigszins weggenomen. Het vaste aardeteken Stier is het teken van de volmaakte vorm. Het is verleidelijk om te treuren over het heengaan van een geliefd persoon of de scheppingen van moeder natuur. Maar dit is niet de tijd om aan het fysieke lichaam te denken, maar aan de dierbare ziel die er door heen scheen. Die persoon is vrijer, lichter en meer zichzelf geworden. Zo gauw we het denken vanuit het hoofd stil kunnen maken, zal de liefdesgloed die opkomt, als we aan de zielen die overgegaan zijn denken, ons hart openen om met hen in contact te komen. Dit diepe contact vanuit het hart kan alle angst voor de dood wegnemen.” 

Dit is een totale Maansverduistering, die in Nederland niet te zien valt, omdat die vroeg in de middag plaats vindt. De planeten Saturnus en Uranus zijn ook bij deze Volle Maan betrokken. Saturnus vertegenwoordigt de bestaande maatschappelijke structuren met hun vaste vormen. Vaste vormen kunnen een grote steun voor mensen zijn, maar er komt een tijd om ze los te laten voor iets nieuws. En dat wegvallen van de vaste structuren zien we om ons heen gebeuren door de werking van de planeet Uranus, die ruimte maakt voor verandering en vernieuwing. We kunnen dat nog sterker ervaren rond deze Volle Maan van Schorpioen en daarna zal deze invloed nog een hele tijd in onze samenleving doorwerken.

De Schorpioen is het vaste waterteken, waarvan de zielenles: Vrede door Liefde is. Visualiseer voor je meditatie een stille plek in een herfstbos, waar de lage zon door heen schijnt. Je ziet hoe de gele en rode herfstbladeren in de zon oplichten en je voelt de aanwezigheid van engelen, die tevoorschijn lijken te komen uit dat versluierde licht. Voel dat de engelen bij je zijn en dat je heel vredig van binnen wordt. Laat alles wat je aan dit leven bindt los en ga helemaal op in dat licht van de herfstzon. Het voelt alsof je even niet meer van deze wereld bent, maar opgetild wordt naar hemelse sferen. Je maakt door de engelen contact met de levenskracht diep binnen je, die in dit herfstbos weer naar boven komt en je nieuwe vitaliteit geeft. Laat die helende kracht van de engelen helemaal door je heen stromen.