VOLLE MAAN VAN SCHORPIOEN [NACHT VAN 28 OP 29 OCTOBER]

Gepubliceerd: 22 oktober 2023

Maandag 23 oktober gaat de Zon in de vroege avond het vaste waterteken Schorpioen binnen. Het teken Schorpioen is verbonden met de transformaties, die we in ons leven doormaken en die met name samenhangen met de ontwikkeling van de vruchtbaarheid en de seksualiteit. Het is ook verbonden met de dood en het overgaan naar de wereld van het Licht. Deze periode van het jaar gaat ook samen met het afsterven van de natuur. We zien hoe de bladeren aan de bomen geel en rood worden en dan op de aarde neervallen En op 1 en 2 november vieren wij Allerheiligen en Allerzielen, als we onze dierbaren gedenken die al zijn overgegaan en we uit dankbaarheid voor hun leven een kaarsje voor hen branden. 

Op zaterdag 28 oktober is het in de late avond de Volle Maan van Schorpioen, als de Zon in dat teken staat en de Maan daar tegenover in het teken Stier. Dit is een gedeeltelijke maansverduistering. Dichtbij de Maan staat de planeet Jupiter, die we een groot deel van de nacht helder kunnen zien schijnen. Joan Hodgson schrijft: “Bij deze Volle Maan wordt de sluier, die tussen de twee werelden ligt, enigszins weggenomen. Het is verleidelijk om te treuren over het heengaan van een geliefd persoon. Maar dit is niet de tijd om aan het fysieke lichaam te denken, maar aan de dierbare ziel die er door heen scheen. Die persoon is vrijer, lichter en meer zichzelf geworden. Zo gauw we het denken vanuit het hoofd stil kunnen maken, zal de liefdesgloed die opkomt, als we aan de zielen die overgegaan zijn denken, ons hart openen om met hen in contact te komen. Dit diepe contact vanuit het hart kan alle angst voor de dood wegnemen.” 

Als je onder het teken Schorpioen geboren bent, kun je diepe, intense gevoelens en emoties hebben, maar heb je mogelijk de neiging die meestal voor jezelf te houden. Daardoor kun je wat gesloten overkomen, maar als je je emoties te lang vasthoudt, kun je ook wel eens een emotionele uitbarsting hebben die mensen niet zien aankomen. Schorpioenen hebben meestal iets gedrevens in zich; het zijn doorzetters en ze gaan soms tot het uiterste om hun doelen te bereiken. Ze voelen vaak goed aan wat mensen willen verbergen en zetten zich in om zaken tot op de bodem uit te zoeken. Je vindt onder hen wetenschappelijke onderzoekers, chirurgen en rechercheurs, maar ook psychiaters en psychologen, die diep in de menselijke ziel kijken.