VOLLE MAAN VAN RAM [NACHT VAN 5 OP 6 APRIL]

Gepubliceerd: 28 maart 2023

Op donderdag 6 april is het nog ruim voor zonsopgang de Volle Maan van Ram, als de Zon in dat teken staat en de Maan daar tegenover in de Weegschaal. Pasen valt dus op de eerste zondag na deze Volle Maan van de lente-equinox en dat is op 9 april. White Eagle zegt over Pasen: “Het symbool van de kruisiging kom je in bijna iedere godsdienst tegen. We zouden jullie helemaal in de tijd terug kunnen voeren, naar de tijden van de oude zonaanbidding. Door de afwisseling van de jaargetijden, maakte de zomer in de herfst plaats voor de winter en als daarna de zon weer herboren werd bij het aanbreken van de lente, werd dat gezien als de kruisiging en de wederopstanding van de zon. Alle oude godsdiensten vertellen op symbolische wijze over de kruisiging van hun verlosser, want de zon werd toen gezien als de verlosser van de mensheid.”

White Eagle zegt verder over Pasen: “De boodschap waar de hele wereld op wacht is die van de herrezen Christus. Als deze boodschap van de Geest gehoord wordt door de hele wereld, zal de mensheid de volle kracht van de spirituele Zoon, van de herrezen Christus ontvangen. In plaats van te blijven stil staan bij de vorm van de gekruisigde mens, zouden mensen de herrezen zon zien. En in het hart van die zon, zouden ze de Volmaakte zien, de Zoon van de mensen en de Zoon van God. Ze zouden die vorm zien met uitgestrekte armen, die een kruis van licht maken binnen de cirkel van licht en ze zouden het doel zien van al hun beproevingen. Dan zal de hele mensheid geïnspireerd worden door de goddelijke liefde van de Christus Geest.”

Ram is het kardinale vuurteken, waarvan de zielenles: Liefde in Actie is. Visualiseer voor je meditatie een vlam in je hart, die daar heel stil van binnen schijnt. Een vlam heeft iets magisch; het trekt je aandacht zozeer naar binnen dat je daar helemaal in opgaat en alle andere gedachten van je afvallen. Als je denken helemaal stil geworden is, word je opgenomen in die vlam in je hart. Dan ben je je alleen nog maar bewust van je hartcentrum. Je voelt dat je hele wezen liefde en warmte uitstraalt. En als je daar zo heel stil in je hartcentrum bent, zal je de aanwezigheid van je spirituele meester, van de Christus, gewaar worden en zijn geestelijke steun voelen bij alles wat je onderneemt.