VOLLE MAAN VAN RAM [NACHT VAN 16 OP 17 APRIL]

Gepubliceerd: 16 april 2022

Op zaterdag 16 april is het bij zonsondergang de Volle Maan van Ram, als de Zon in dat teken staat en de Maan in de Weegschaal. Pasen valt meteen daarna op zondag 17 april. White Eagle zegt daarover: De boodschap waar de hele wereld op wacht is die van de herrezen Christus. Als deze boodschap van de Geest gehoord wordt door de hele wereld, zal de mensheid de volle kracht van de spirituele Zoon, van de herrezen Christus ontvangen. In plaats van te blijven stil staan bij de vorm van de gekruisigde mens, zou die de herrezen zon zien. En in het hart van die zon, zou die de Volmaakte zien, de Zoon van de mensen en de Zoon van God. Dan zou de mensheid geïnspireerd zijn door de goddelijke liefde van de Christus Geest.”

“Het symbool van de kruisiging kom je in bijna iedere godsdienst tegen. We zouden jullie helemaal in de tijd terug kunnen voeren, naar de tijden van de oude zonaanbidding. Het aanbreken van de lente werd gezien als de kruisiging en de wederopstanding van de zon. Alle oude godsdiensten vertellen op symbolische wijze over de kruisiging van hun verlosser, want de zon werd toen gezien als de verlosser van de mensheid. En White Eagle vervolgt: Tijdens de kruisiging van het lichaam van de Meester Jezus kwam er een levensgeest vrij, waardoor de hele wereld een doop onderging. Er vond een grootse, occulte ceremonie op de innerlijke niveaus plaats. Toen zijn levenslichaam uit het fysieke werd losgemaakt, doordrong dit het menselijk leven en doopte het. Daardoor werd de mensheid opgeheven en werd haar blik naar het Licht gericht.”

In de loop van vele eeuwen was de mensheid steeds dieper in de materie verwikkeld geraakt. Door de kruisiging van Jezus is dit proces van involutie, van toenemende gerichtheid op de materie, omgebogen naar een proces van evolutie, van toenemende gerichtheid op God. We waren aan het einde van het Ramtijdperk van ruim 2000 jaar gekomen en kwamen in het Vissentijdperk. In de astrologische symboliek werd die overgang van toen uitgedrukt met de woorden: Het Lam Gods moet geofferd worden. Ook daarin vind je de kruisiging van Jezus terug, waardoor de mensheid in spirituele zin opgeheven werd.