VOLLE MAAN VAN BOOGSCHUTTER [NACHT VAN 26 OP 27 NOV.]

Gepubliceerd: 21 november 2023

Op woensdag 22 november gaat de Zon in de middag het bewegelijke vuurteken Boogschutter binnen. Het is bijzonder dat juist op de dag, dat er in Nederland verkiezingen voor het parlement worden gehouden, de Zon van het teken Schorpioen overgaat naar het teken Boogschutter. Het zou goed kunnen dat die verkiezingsdag op een heel andere manier zal eindigen dan die begint. Een paar dagen later op maandag 27 november is het in de ochtend de Volle Maan van de Boogschutter, als de Zon in dat teken staat en de Maan daar tegenover in de Tweelingen. Bij ons is de Maan dan al ondergegaan, maar die zal in de voorgaande nacht bij licht vriesweer helderwit schijnen.

Op zondag 3 december begint de Adventstijd, die ons door de donkere dagen voor de Kerst voert. Er zijn vier zondagen in de Adventsperiode en het is traditie om elke keer een kaars aan te steken. Die kaarsen worden in een kerstkrans gezet en symboliseren hoop, vrede, vreugde en liefde. Als de zon heel laag staat en de natuur haar levenskrachten heeft teruggetrokken, worden we door al die kaarsen herinnerd aan het licht dat binnenin ons schijnt. Met verwachting vooruitzien naar Kerstmis is het gevoel, dat ons in de Adventstijd vervult. De planeet Jupiter, die bij de Boogschutter hoort, staat in het aardeteken Stier, zodat in deze Adventstijd wel eens meer aandacht aan het behoud van de natuur kan worden gegeven. 

Als je onder het teken Boogschutter geboren bent, dan heb je veel behoefte aan bewegingsvrijheid en zoek je zowel in fysiek als in geestelijk opzicht de ruimte op. Je kunt aan een actieve sport doen, zoals paardrijden, de vrije natuur intrekken of naar het buitenland gaan om je blikveld te verruimen. Maar je belangstelling kan ook uitgaan naar één van de menswetenschappen, naar filosofie en religie en je wilt dan een opleiding daarin gaan volgen. Als vuurteken zal je andere mensen willen inspireren door je kennis en geloof uit te dragen. Daarbij kun je wel eens wat te fanatiek zijn en vanuit een drang te willen overtuigen steeds weer dezelfde stokpaardjes berijden.