Volle Maan in Weegschaal

Gepubliceerd: 28 september 2017

Vrijdag 22 september is de Zon ’s avonds het teken Weegschaal binnengegaan. We noemen dit de herfstequinox, als de Zon precies boven de evenaar staat op haar weg terug naar het zuidelijk halfrond. Overal op aarde zijn de dag en de nacht dan even lang. Daarna merken we dat bij ons de dagen korter worden en het zonlicht in kracht afneemt. Deze wisseling van de seizoenen wordt veroorzaakt door de schuine stand van de aardas, waardoor de Zon in de winter recht boven de Steenbokskeerkring [Zuid-Afrika] staat, terwijl die in de zomer recht boven de Kreeftskeerkring [Sahara] staat.

We gaan bij de herfstequinox van een periode van uiterlijk manifesteren naar een periode van innerlijk oogsten en voelen ons meer in balans met onszelf, als we die overgang bewust kunnen ervaren.

Een week na de herfstequinox op 29 september vieren we het feest van de aartsengel St. Michael. Joan Hodgson schrijft hierover: ‘St. Michael wordt meestal afgebeeld met een opgeheven zwaard in één hand, de weegschaal in de andere hand en zijn voet op een verslagen draak. De Maan, die als ze vol is in Ram staat, inspireert de ziel om zijn/haar hele wapenrusting van licht om te gorden en de draak van de wereldse gerichtheid te bevechten. Als we trachten naar het licht op te stijgen, zullen St. Michael en zijn engelen ons helpen. We zullen nooit alleen strijden, want als we er naar streven de Christus Ster uit te stralen, zullen deze engelen van licht naderbij komen om ons te beschermen en te inspireren.’

Donderdag 5 oktober is het ’s avonds de Volle Maan van de Weegschaal, als de Zon in dat teken staat en de Maan daar precies tegenover in het teken Ram. Joan Hodgson zegt: ‘Als we ons tijdens de Volle- Maan-meditatie van de herfstequinox richten op St. Michael kan dat ons een dieper begrip geven van de conflicten, die uitgevochten moeten worden tijdens ons fysieke leven. En het kan ook ons begrip vergroten van de kracht en het vermogen van de verrezen Christus in onszelf om alles heel te maken.’ Nu vanaf deze tijd bij ons het licht van de uiterlijke Zon gaat afnemen, zal de verbinding met de innerlijk Zon, het Christuslicht, sterker kunnen worden. Deze innerlijke groei naar de engelensferen is wat deze Michaeltijd ons kan brengen, als we ons meer naar binnen richten.   

Wim Weehuizen, september 2017