Volle Maan in Waterman

Gepubliceerd: 15 februari 2022

Op woensdag 16 februari is het bij zonsondergang Volle Maan met de Zon in de Waterman en de opkomende Maan in de Leeuw. Joan Hodgson schrijft: “Deze Volle Maan kan op prachtige wijze het hartbewustzijn stimuleren. Als we ons kunnen afstemmen op de spirituele uitstraling er van, zullen we ons bewust worden van de ware betekenis van de broederschap van alle leven. De symboliek van de Leeuw en de Waterman is van een bijzondere schoonheid, want ze benadrukt de eeuwige waarheid dat de mens als het evenbeeld van God geschapen is. Het stralende zonneteken Leeuw geeft uitdrukking aan het idee dat het licht, de pure essentie van het eeuwige leven, zich in het hart [Leeuw] van het fysieke lichaam bevindt. Het lichaam dat als het dierlijke aspect van de mens door het denken eerst vermenselijkt [Waterman] en dan onsterfelijk gemaakt moet worden door de Zon.”

Voor het teken Waterman is de zielenles: Liefde door Broederschap. Op iconen wordt de Waterman afgebeeld als een mens met een engelachtige uitstraling. In de huidige tijd kunnen we duidelijk ervaren dat de poorten naar de geestelijke werelden verder opengaan en dat de verbinding met de (aarts)engelen sterker aan het worden is. De engelen zullen ons een gevoel van broederschap geven ten aanzien van de hele mensheid en al het leven op aarde. We merken hieraan dat het Watermantijdperk zich aan het ontvouwen is en dat ons bewustzijn, dat vanuit de hemelse sferen geleid wordt, diepgaand aan het veranderen is.

Visualiseer voor je meditatie de man met de waterkruik, de Waterman. Zie hoe het water, dat symbool staat voor de Heilige Geest, overvloedig uit zijn waterkruik stroomt. Stel je dan voor dat je de hemelse inspiratie daarvan in je opneemt en dat die door je hele wezen stroomt. Je raakt vervuld van liefde voor alle mensen om je heen, een liefde die je diep in jezelf ervaart. Voel dan hoe die liefde in je hart zich uitbreidt naar de hele mensheid. Diep in jezelf groeit er een gevoel van universele menselijke broederschap en je beseft dat dit de toekomst voor de mensheid is.