Volle Maan in Waterman

Gepubliceerd: 4 februari 2017

Zaterdag 11 februari is het vrij kort na middernacht Volle Maan. Op dat moment staat die Volle Maan hoog aan de hemel in het teken Leeuw, terwijl de Zon in het teken Waterman staat, maar natuurlijk niet zichtbaar is. Er is sprake van een bijzondere constellatie, want de Zon en de Maan maken harmonische aspecten met Jupiter in Weegschaal, Saturnus in Boogschutter en Uranus in Ram. Daar komt ook nog het sterrenbeeld Orion bij, dat in Tweelingen staat, waardoor er een Zespuntige Ster ontstaat.

Hierdoor zullen veel zaken in de privésfeer en in de samenleving-als-geheel als vanzelf lijken te gaan. Het is ook gunstig voor de Tempel in New Lands, die op 9 juni 1974 werd ingewijd, toen de Zon in Tweelingen stond, en die op harmonische wijze bij deze Volle Maan en al deze planeten betrokken is.

In 1994 verscheen er een boek over het mysterie van Orion, waarin werd aangetoond dat de drie grote Egyptische piramiden van Gizeh gebouwd zijn op een lijn, die overeenkomt met de drie vaste sterren in de gordel van Orion, de jager. Veel oude volkeren waren zich heel bewust van de kosmische samenhangen tussen het leven op aarde en de sterrenhemel. Ze gaven daar uitdrukking aan bij de bouw van hun heiligdommen. Megalithische steencirkels werden georiënteerd op de opkomst van de Zon bij de winter- en zomerzonnewendes of op de uiterste stand die de Maan kon bereiken in dat gebied. Ze hadden een astronomische kennis over de juiste positie van de Zon en de Maan bij bepaalde gelegenheden, die pas in de jaren ’30 van de vorige eeuw weer door wetenschappers is berekend.

Joan Hodgson schrijft: ‘Deze Volle Maan kan op prachtige wijze het hartbewustzijn stimuleren, het hogere denken. Als we ons kunnen afstemmen op de spirituele uitstraling er van, zullen we ons bewust worden van de ware betekenis van de broederschap van alle leven in Gods diverse werelden. De symboliek van de Leeuw en van de Waterman is van een bijzondere schoonheid, want ze benadrukt de eeuwige waarheid dat de mens als het evenbeeld van God geschapen is. Het stralende zonneteken Leeuw geeft uitdrukking aan het idee dat het licht, de pure essentie van het eeuwige leven, zich in het hart van het fysieke lichaam bevindt. Het lichaam dat als het dierlijke aspect van de mens door het denken eerst vermenselijkt [Waterman] en dan onsterfelijk gemaakt moet worden door de Zon, de Christusgeest.’

Wim Weehuizen, januari 2017