Volle Maan in Stier

Gepubliceerd: 17 april 2015

De Zon gaat op maandag 20 april tegen 12.00 uur ’s middags het teken Stier binnen. De Maan staat dan ook nog in dit teken, maar is de Zon al gepasseerd bij de Nieuwe Maan in Ram van zaterdag 18 april. Het wordt nu echt voorjaar en het prille lentegroen komt overal tevoorschijn. Op vrijdag 1 mei is de viering van het Keltische feest van Beltane, dat wij terugvinden in het dansen om de meiboom. De vruchtbaarheid van moeder Aarde staat bij dit meifeest centraal, waardoor in deze tijd de zegenende, levenschenkende uitstraling van de Goddelijke Moeder erg voelbaar is. Als je op een rustige plek in de natuur bent, kun je haar helende kracht in je opnemen.

In de nacht van 4 op 5 mei is het dan de Volle Maan van de Stier, als de Maan precies tegenover de Zon gekomen is in het teken Schorpioen. In het Oosten wordt bij deze Volle Maan het Wesak-festval gevierd, dat gewijd is aan de Boeddha. White Eagle zegt hierover: ‘De Boeddha, die prachtige, zachtmoedige, wijze en vredige gestalte, waardoor het gouden licht scheen, kwam voort uit het hart van God. In het leven van de Boeddha werd de weg gewezen, werd het pad onthuld dat de ziel moet betreden in haar opwaarts stijgen naar haar Vader-Moeder God. Die weg werd gekenmerkt door het totaal afzien van elk verlangen.’

De Stier is het vaste aarde teken, dat wordt beïnvloed door Venus, de planeet van liefde, schoonheid en harmonie. Stieren zijn de scheppers van vormen in de stoffelijke wereld, waarin ze een omgeving creëren die weldadig aanvoelt. Ze zijn daarbij wel geneigd zich aan de materie te hechten en ook vanuit vaste patronen te leven. Het teken Schorpioen daagt hen uit om voorbij de broze illusie van de vorm naar de eeuwige werkelijkheid te kijken. De Schorpioen heeft namelijk te maken met het afsterven van de natuur, de dood en het loslaten van alles wat je op dit aardse vlak dierbaar is. Maar in het voorjaar kunnen we helemaal opgaan in die weelderig bloeiende natuur, die ons aan alle kanten omringt en ons inspireert.

Wim Weehuizen