Volle Maan in Schorpioen

Gepubliceerd: 8 november 2019

Op 12 november is het in de middag de Volle Maan van de Schorpioen. Joan Hodgson schrijft over deze Volle Maan: ‘Tegenover de Zon in Schorpioen staat de Maan in het teken Stier, het teken van de volmaakte vorm. Het is verleidelijk om te treuren over het heengaan van een geliefd persoon of de scheppingen van moeder natuur. Dit is echter niet de tijd om aan het fysieke lichaam te denken, maar aan de dierbare ziel die er door heen scheen. Die persoon is vrijer, lichter en meer zichzelf geworden. Ons grootste beletsel om in contact te komen met dierbaren die overgegaan zijn, is het fysieke denken, dat alleen indrukken van de vijf zintuigen accepteert. Zo gauw we het denken vanuit het hoofd stil kunnen maken zal de liefdesstroom die opkomt als we denken aan zielen die overgegaan zijn, ons hart openen om met hen in contact te komen. Dit diepe contact vanuit het hart kan alle angst voor de dood wegnemen.’

Als je onder het vaste waterteken Schorpioen geboren bent, heb je misschien de neiging je gevoelens en emoties, die intens kunnen zijn, voor jezelf te houden. Daardoor kun je wellicht wat gesloten overkomen. Je bent wel een doorzetter, iemand die tot het uiterste wil gaan en zaken tot de bodem wil uitzoeken. Dat is onder andere nuttig bij wetenschappelijk onderzoek en recherchewerk. De planeet Mars, die bij de Schorpioen hoort, geeft je het vermogen met vuur, ijzer en scherpe voorwerpen om te gaan, waardoor beroepen als smid, lasser, automonteur, slager, tandarts en chirurg voor de hand liggen. De andere planeet van de Schorpioen is Pluto, de god van de onderwereld en de dood, maar ook van transformaties, die je in je leven kunt doormaken. Daarom tref je onder dit diepgravende teken ook veel psychiaters, psychologen en therapeuten aan, maar ook uitvaartbegeleiders.

De Schorpioen is één van de vier vaste tekens, die elk verbonden zijn met een evangelist. We kennen dit teken ook in een hogere vorm als de Adelaar, die in de christelijke iconografie aan Johannes gegeven wordt. In die tijd was de astrologie nog helemaal ingebed in de belevingswereld van de christelijke schilders. Als er op een icoon een adelaar werd afgebeeld, wist iedereen dat Johannes bedoeld werd. Voor onze tijd heeft White Eagle een heel heldere uitleg gegeven van het Johannes-evangelie, dat de meest diepzinnige beschrijving van de christelijke mysteriën is. Want zoals Meester Jezus de meester van het Vissentijdperk is, zo is Johannes de meester van het Waterman-tijdperk. De visioenen, die Johannes in zijn boek Openbaring opgeschreven heeft, geven diepe, mystieke beelden van de toekomst van de mensheid.

Wim Weehuizen, oktober 2019