Volle Maan in Maagd

Gepubliceerd: 22 augustus 2015

Zondag 23 augustus gaat de Zon rond 12 uur het bewegelijke aardeteken Maagd binnen. En zaterdag 29 augustus is het bij zonsondergang Volle Maan in Maagd, als de Maan juist tegenover de Zon staat in het bewegelijke waterteken Vissen. Vanaf de duinen kun je dan de zon bloedrood zien ondergaan in zee, terwijl de opkomende maan die rode stralen van de zon weerkaatst en oranjekleurig oplicht. Het is oogsttijd en de boeren gaan het graan van de akkers halen om het in hun schuren onder te brengen. Het Engelse woord voor oogst is harvest en dat vinden we terug in ons woord herfst. Jupiter staat dicht bij de Zon in Maagd en dat kan een aanwijzing zijn voor een oogst die overvloediger is dan normaal, aangezien Jupiter uitbreiding weergeeft.

Joan Hodgson schrijft in haar boek Planetary Harmonies: ‘Volle Maan op de as Maagd/Vissen aan het einde van de zomer geeft het einde van het seizoen aan. De oogst is binnengehaald en niets kan het vermeerderen of verminderen. De voedselvoorraad moet ons door de winter helpen. Aan het einde van de winter bij de Volle Maan van Vissen is de grond klaargemaakt voor het zaaien. Door deze koppeling aan de zaai- en oogsttijd laten de Maagd en de Vissen op symbolische wijze het karma zien dat we met ons meedragen elke keer als we terugkeren naar het aardse leven – elke keer als het zaad van ons zielenleven weer in de fysieke materie geplant wordt. De kwaliteiten die bij het zaad horen zijn het resultaat van de groei en de ervaringen van vorige seizoenen.’

Voor mensen die zich met spiritualiteit bezig houden kan deze tijd veel voldoening schenken, omdat ze in spirituele zin kunnen oogsten van wat ze in de jaren hiervoor gezaaid hebben. Dichtbij de Zon in Maagd staat de planeet Jupiter, die overvloed geeft en dichtbij de Maan in Vissen staat de planeet Neptunus, die naar een meditatieve afstemming leidt. Het is echt een tijd om je meer te geven aan je spirituele oefeningen en je meditatie te verdiepen, want alles kan veel gemakkelijker gaan dan je gewend bent. Je kunt voelen dat die jarenlange inzet voor het spirituele werk je meer innerlijke vervulling geeft en een diepere verbinding met het Christusbewustzijn. White Eagle heeft het ten aanzien van dat spirituele werk vaak over doorgaan met volhouden, maar rond deze Volle Maan in Maagd is het meer doorgaan met vervulling vinden in ons spirituele werk.