Volle Maan in Kreeft

Gepubliceerd: 4 juli 2017

Bij zonsopgang op zondag 9 juli is het de Volle Maan van de Kreeft, als de Zon in dat waterteken staat en de Maan daar tegenover in het aardeteken Steenbok. De engelen van de Maan en Saturnus, die over de tekens Kreeft en Steenbok heersen, zijn verbonden met de getijden en met de tijd. Zij zijn de machtige engelen, die het leven van de mens in zijn fysieke lichaam vorm geven. Aan het hoofd van de engelen van de Maan staan de aartsengelen Uriël, het licht van God, dat bij de zomerzonnewende in alle kracht tot ons komt en Gabriël, die over zwangerschappen, geboortes en het moederschap gaat.

De engelen van Saturnus hebben de taak om de materie tot een volmaakte fysieke vorm uit te bouwen.

Joan Hodgson, schrijft over de hoogzomer: “Mensen die een tuin hebben kunnen zich tijdens het werken daarin afstemmen op de levensstroom van de Maan met haar engelen, die samen met de engelen van Saturnus de vormen in de natuur scheppen. Deze levensstroom omvat ook alle natuurwezens, zoals aardmannetjes, kabouters, nimfen, elfen, sylfen en feeën, die juist in deze tijd heel actief zijn. Het voelt als een fijne, weldadige sfeer om je heen. Je kunt echter niet met je verstand maar alleen door je gevoel met hen in contact komen en ze als het ware bij je handen voelen, als je in de tuin aan het werken bent.”

In deze tijd kun je ook mediteren op het symbool van de levensboom, die zijn wortels diep in de aarde heeft en waarvan de takken zich wijd uitstrekken naar de hemel. In het steeds terugkerende jaarritme komen zijn bladknoppen in de lente uit en is hij in de zomer beladen met bladeren en vruchten. In de herfst verandert het getij en trekken de levenssappen zich terug; de vruchten zijn rijp om te oogsten, de bladeren verschrompelen en vallen naar beneden. Maar in de lente komt de levenskracht elk jaar weer sterker tevoorschijn en zo groeit de boom door de jaren heen tot meer schoonheid. Zoals door de incarnaties heen de Geest, dat zaadje van God in de mens, geleidelijk de volmaakte vorm schept.

Wim Weehuizen, juni 2017