Volle Maan in Boogschutter

Gepubliceerd: 19 december 2021

Op zondag 19 december is het in de nacht de Volle Maan van Boogschutter, als de Zon in dat teken staat en de Maan daar tegenover in de Tweelingen. Joan Hodgson schrijft: ‘In deze tijd kun je veel inspiratie ontvangen uit de hemelse wereld. Tijdens deze Volle Maan zullen de engelen van Jupiter, de heerser over Boogschutter, vol liefde en wijsheid naderbij komen als voorbereiding op de wedergeboorte van het Licht, van het Christuskind, in elk mensenhart. Zowel Jupiter als Mercurius, die bij het teken Tweelingen hoort, zijn planeten van vreugde; daarom zijn er zoveel blije kerstliedjes en geven we elkaar geschenken. Ook het sturen van kerstkaarten [Mercurius] met goede wensen [Jupiter] is kenmerkend voor de invloed van deze planeten aan de vooravond van de winterzonnewende.’

Op vrijdag 24 december, vlak voor Kerst, is het spanningsaspect tussen Saturnus in Waterman en Uranus in Stier exact. Het heeft dit hele jaar al zijn invloed uitgeoefend. Saturnus maakt dat we op de fysieke materie met zijn structuren en vormen gericht zijn. Dat is onderdeel van het leven in een fysiek lichaam op aarde, maar het geeft vaak een gevoel van beperking en afgescheiden zijn. Uranus gaat daaraan voorbij en geeft het ontwaken naar een spiritueel bewustzijn en een gevoel van eenheid met de hele schepping. Goed en kwaad zijn dan beiden onderdeel van de evolutie van die schepping en in die zin zal de coronacrisis de mensheid verder brengen in haar geestelijke ontwikkeling. En daarbij zegt White Eagle dat het Licht altijd sterker zal zijn dan de duisternis. Dat ervaren we elk jaar juist weer met Kerstmis. .

De Boogschutter is het bewegelijke vuurteken, waarvan de zielenles: Liefde door Wijsheid is. Als je je in de Advent en Kersttijd kunt afstemmen op de engelen, zal je voelen dat het Christuslicht in deze donkere tijd veel sterker schijnt dan anders. Je kunt je ook innerlijk meer door het Christuslicht geraakt voelen. Op zulke bijzondere momenten kun je in je meditatie ervaren dat, net zoals in het kerstverhaal, de engelen naar je toekomen en je meenemen naar hun lichtsfeer, die veel dichter bij de aarde is gekomen. Je hebt dan nog maar één verlangen in die lichtsfeer te blijven en te voelen dat je bij Christus bent.