Verjaardag van de Lodge op 22-02

Gepubliceerd: 18 februari 2020

Op zaterdag 22-02-2020 vieren we de 84ste verjaardag van de Lodge. Numerologisch een mooie datum, maar ook astrologisch bijzonder. De White Eagle Lodge werd opgericht bij een Nieuwe Maan en ook nu hebben we weer een Nieuwe Maan. In de oprichtingshoroscoop van 1936 speelde de planeet Uranus een belangrijke rol. Deze planeet verbindt ons met het Watermantijdperk en laat zien dat de Lodge de spirituele vernieuwing daarvan uitdraagt.
Afgelopen jaar is Uranus het teken Stier binnengegaan en heeft nu dezelfde positie bereikt als in 1936. Dat betekent wederom een vernieuwende invloed op al het spirituele werk van de wereldwijde Lodge. Tegelijkertijd speelt Neptunus een rol als spirituele planeet die ons met God verbindt en ons één laat voelen met de hele mensheid. Neptunus staat nu tegenover de positie van 1936 en dat geldt ook voor Pluto, de planeet van dood en wedergeboorte. Deze planeet geeft treffend het afbreken van de oude tempel en de bouw van de nieuwe tempel weer. Pluto staat bovendien voor het thema ’transformatie’ dat dit jaar belangrijk is.
Door de opposities van Neptunus en Pluto ten opzichte van 1936, komt het beeld van een spiraal op, een spiraal van Licht waarlangs we omhoog lijken te gaan naar een nieuw niveau van spiritueel bewustzijn. En dat is een mooie gedachte ter gelegenheid van deze bijzondere verjaardag.

Wim Weehuizen, februari 2020