VOLLE MAAN VAN KREEFT [NACHT VAN 3 OP 4 JULI]

Gepubliceerd: 21 juni 2023

Op woensdag 21 juni gaat de Zon in de late middag het kardinale waterteken Kreeft binnen. We zijn gekomen bij de zomerzonnewende, als de Zon op haar noordelijkste punt recht boven de Kreeftskeerkring [Sahara] staat. De Zon blijft gedurende drie dagen boven die Kreeftskeerkring stil staan. Op 24 juni vieren we het St. Jansfeest, dat gewijd is aan Johannes de Doper. Er worden grote vuren aangestoken om onze magische verbondenheid met de kosmos te vieren. Dan keert de Zon ook om en gaat ze weer terug naar het zuiden tot boven de Steenbokskeerkring [Zuid Afrika], waar de Zon met Kerstmis staat. Die wisseling van de seizoenen, die we in deze streken kennen, komt omdat de aardas schuin staat.

Tijdens de zomerzonnewende is er een grote uitstroming van kosmische kracht, die je zeker goed kunt voelen als je ’s nachts onder de sterrenhemel bent. White Eagle zegt hierover: Je bent nu dichter bij het moment gekomen waarop de Christus-Geest in grote kracht over de aarde zal uitstralen. Dit duurt tot aan de zomerzonnewende wanneer de zon haar hoogste punt heeft bereikt. Degenen op aarde die daar klaar voor zijn kunnen gevuld worden met de geestelijke kracht van de Christus, met de Christus-Liefde. Het zal je hele wezen vullen en doordringen, als je jezelf open stelt en zegt: “Hier ben ik, …..gebruik mij om de duisternis van de aarde te overwinnen. Gebruik mij als een instrument om vrede op aarde te brengen en om het lijden van de mensheid te verlichten en om allen geestelijk te verheffen.”  

Op maandag 3 juli is het op het midden van de dag de Volle Maan van de Kreeft als de Zon in dat teken staat en de Maan daar tegenover in het teken Steenbok. Joan Hodgson, schrijft hierover: “Mensen die een tuin hebben kunnen zich tijdens het werken daarin afstemmen op de levensstroom van de Maan [Kreeft] met haar engelen, die samen met de engelen van Saturnus [Steenbok] de vormen in de natuur scheppen. Deze levensstroom omvat ook alle natuurwezens, zoals kabouters aardmannetjes, nimfen, elfen en feeën, die juist in deze tijd heel actief zijn. Het voelt als een fijne, weldadige sfeer om je heen. Je kunt echter niet met je verstand maar alleen door je gevoel met hen in contact komen en ze als het ware bij je handen voelen, als je in de tuin aan het werken bent.”