Onze mooie tempel in Maleny

Gepubliceerd: 11 september 2015

Jenny Dent’s Spiritual Blog

Ik schrijf dit terwijl ik in een geweldig mooie tuin in Queensland, Australië zit. Schitterende vogels zingen – hun muziek klinkt zo anders dan die van Engelse vogels – de zon schijnt en het voelt hemels. Ik ben op bezoek vanwege de viering van het 25-jarig jubileum van de White Eagle Tempel, die op een helling vlakbij Maleny ligt, precies grenzend aan waar ik nu zit. Er is een prachtig uitzicht vanuit de ontmoetingsruimte van de tempel op het dal dat we Willomee noemen. Toen Doris Commins het terrein vond – zij had de visie (precies zoals Grace Cooke had, toen zijn New Lands vond) om te zoeken naar een terrein voor het realiseren van een landelijk Retreat Centrum. Zij noemde het Willomee, naar White Eagle’s thuis in de Andes, vele duizenden jaren geleden, toen hij opperhoofd Hah-Wah-Tah was. (Het fascinerende verhaal van dit leven wordt gememoreerd door Minesta, de toenmalige naam van Grace Cooke, in haar boek ‘Herinneringen over reïncarnatie’).
Ik wil je vertellen hoe prachtig de tempel is. Al vijfentwintig jaar geloof ik dat het jaar na jaar mooier wordt en het is echt een ontmoetingsplek tussen aarde en hemel – een kelk gevuld met helende kracht van de Christus. De engelen zijn zo vlakbij…. dichterbij dan ademhalen, dichterbij dan handen en voeten … zoals we dat zeggen in onze afstand- genezingsdiensten.
Als onderdeel van onze vieringen hebben we ons vele vrienden, leden en broeders herinnerd en bedankt. Zij hebben hun liefde en licht in de tempel gebracht gedurende deze vijfentwintig jaar en het gemaakt tot wat het nu is. Maar bovenal natuurlijk hebben we Doris en Alf Commins bedankt voor hun geweldige visie, moed en vastberadenheid en hun twee dochters, Gay en Lyn voor het zo prachtig voortzetten van hun werk.
Toen ik door de ontmoetingsruimte liep met Gay en Lyn om de tempel binnen te gaan voor de feestelijke dienst op de precieze jubileumdag, keek ik op naar het mooie portret dat daar hangt van de lieve Doris. Zij glimlachte zo levendig en ze leek gewoon uit het portret te stappen om met ons de tempel in te lopen, in haar licht-lichaam. Echt een gelukkig moment voor haar en voor ons allen, én een bewijs dat er geen scheiding is tussen de werelden in een tempel zo mooi als deze.

Jenny Dent,
spiritual mother of the White Eagle Lodge worldwide