Onze ‘dag van de vrede’

Gepubliceerd: 21 september 2016

Jenny Dent’s spiritual blog

Ik herinner me dat mijn grootmoeder, Grace Cooke, vele jaren geleden sprak over White Eagle’s ‘witte tapijt van vrede dat zich uitrolt over de hele wereld’. We kunnen in haar boek ‘Memories of Reincarnations’ over Whtie Eagle’s werk lezen, toen hij Chief White Eagle was en vrede bracht bij de oorlogvoerende Iroquois stammen. Het is slechts één van de vele levens waarin hij aan vrede gewerkt heeft.

Op zondag 18 september hielden we onze ‘dag van de vrede’ in de tempel hier in New Lands. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement geworden, verbonden met de de ‘dag van vrede’ van de VN en White-Eagle–groepen over de hele wereld doen mee met hun eigen locale bijeenkomsten.

Dit jaar lag de focus van onze gebeden bij de oorlog in Syrië en de enorme vluchtelingcrisis. Ik heb over de Ster gesproken, die zowel onze uiterlijke acties als de innerlijke actie van gebed symboliseert en ik heb een stukje uit het laatste nummer van het tijdschrift van Amnesty International gelezen dat over ‘Vluchtelingen – wereld in beweging’ ging. De statistieken melden droevig genoeg dat de rijkste landen van de wereld het minste helpen. ‘Het moeilijkste aan vluchteling zijn is dat je gedwongen bent om je onwelkom te voelen’, was het citaat. Ik vervolgde mijn verhaal met de magische kracht van de Ster voor wie een open hart en een open geest heeft.

Voor de een is bidden de beste manier om te helpen en voor de ander ook het aangrijpen van de mogelijkheid om in actie te komen. Maar in beider geval moeten we voorzichtig zijn en niet proberen om onze ideeën aan een situatie op te dringen over hoe wij denken dat zaken opgelost moeten worden. Het is mijn suggestie om in de geest al het lijden in het aura van Jezus te brengen, de Grote Genezer die zo schitterend straalt van het genezende ChristusLicht van de Ster.

Aan het einde van onze meditatie in de hemelse Tempel van Genezing, waar Jezus zo krachtig bij ons was, heb ik deze troostende worden van Whtie Eagle gelezen uit zijn mooie boek ‘Seeking Serenity’:

We zouden je graag helpen om boven de problemen van het aardse niveau uit te stijgen naar het licht van de Zon, waar je innerlijke vrede ervaart. Wanneer dit zuiverende licht en deze kracht in je hart stromen, zul je met een helderder blik de uitwerking van een plan zien dat wijs en goed is voor de hele mensheid; het is iets wat je niet gemakkelijk ziet met het beperkte alledaagse denken. Maar als je je hart opent om de zegening van het hart van de Zon te ontvangen, dan zal deze je helpen om het goede te zien, om de uitwerking van een mooi plan te zien, ondanks de moeilijkheden die zich zo duidelijk aanwezig zijn op het aardse niveau.

We eindigden onze ‘dag van de vrede’ met een wandeling rond ons kruis-in-de-cirkel, symbool voor onze gebeden die onze hele planeet omhelzen en alle naties samenbrengen, om elkaar te helpen, van hart tot hart.

Jenny Dent, spiritual mother van de White Eagle Lodge wereldwijd