Omhoog-vliegende leeuweriken

Gepubliceerd: 6 mei 2017

Jenny Dent’s spiritual blog

In de heerlijke zonneschijn van mei liep ik onlangs op een klif, over een pad waar mijn moeder erg van hield tijdens haar fysieke leven. Ze gaf vaak uitleg over het lied van de leeuweriken als we daar liepen. Dan stonden we samen naar ze te kijken terwijl ze opstegen naar de blauwe hemel. Naar ze turen gaf een sprongetje aan ons hart en een gevoel van hemelse vrijheid.

Ik herinnerde me dit terwijl ik luisterde naar de leeuweriken. Ik keek naar ze keek hoog boven me en dacht aan mijn moeder. Onmiddellijk was ze naast me in haar jonge lichaam van licht en ze zei tegen me: ‘Zo is het in de hemel. Ik kan je nauwelijks het gevoel van licht en vreugde, van vrijheid en welbevinden beschrijven, als het fysieke lichaam wegglijdt. In de hemel is het gewoon hetzelfde als op aarde. We genieten van de tijd met onze geliefden, van de rusttijd, van de tijd waarin we spelen, maar het gevoel van lichtheid is er altijd.’

Terwijl we in een fysiek lichaam zijn, is het zo gemakkelijk om te worden belast met de zorgen van onze levens en bezorgdheid over zo veel dingen. Ik denk dat de boodschap van mijn moeder bedoeld is om ons allen te bemoedigen in deze vreugdevolle lentetijd, zodat we onze last neerleggen (precies zoals in die heerlijk scène uit de betoverende film Mama Mia!) en blij zijn. Stijg op naar de hemel met de leeuweriken en vertrouw je intuïtieve gevoel dat je geliefde dicht bij je is. Dood hoeft ons niet te scheiden. Zoals White Eagle zegt in zijn ‘Little Book for Comfort for the Bereaved’: ‘Er kan geen dood zijn, slechts creatie en ontbinding, die weer samenkomen in creatie; en zo verder volgens het ritme van het leven. Als je het centrum van de waarheid bereikt hebt, dat God is, dat geest is, dan zul je slechts bewust zijn van eeuwig leven en je zult op geen enkel moment gescheiden zijn van degenen die je liefhebt.’

Jenny Dent, mother van de White Eagle Lodge wereldwijd