Nog een wonder van de Ster

Gepubliceerd: 21 maart 2017

Jenny Dent’s spiritual blog

Er kwamen herinneringen bij mij op toen ik naar de nieuwsitems keek over het overlijden van Martin McGuinness. Wat een verbazingwekkende transformatie in zijn leven, van IRA-terrorist tot vredestichter in Ierland, inclusief zijn iconische ontmoeting met en handdruk van de koningin!

Ik herinner me de dagen dat de IRA-bommeldingen een veel voorkomende gebeurtenis waren in de straten van Londen en de hoop op vrede in Ierland vergezocht leek. Maar gedurende die onrustige dagen hielden we vol met volhouden met onze broederschapsgebeden voor Ierland en velen werkten rustig met de Ster in hun groepen en thuis. We geloofden allen, en dat doen we nog steeds, in de Kracht van de Ster om verandering teweeg te brengen, verandering in het hart en verandering van vastgewortelde zienswijzen, doorgegeven door de generaties heen. We wisten en weten dat wonderen van de Ster werkelijk plaatsvinden.

Hoewel zij die diep geraakt werden door de bombardementen en gebeurtenissen in Ierland en elders, zij die geliefden verloren door het geweld, het heel moeilijk vinden, is vergeving mogelijk en wordt het door velen omarmd. Het was hartverwarmend om de zoon van Ian Paisley welsprekend te horen vertellen over de verzoening tussen zijn vader en Martin McGuinness.

Ik voel dat deze overdenking over de voorbije geschiedenis van geweld in Ierland en de vrede en vergeving die erop volgden ons reden kunnen geven voor vernieuwde hoop dat er eens vrede zal komen in het Midden Oosten en in andere onrustige landen.

White Eagle zegt: ‘Geen vriendelijkheid of liefde gaat ooit verloren. Wat goed is, is creatief en het leeft en heeft zijn uitwerking te zijner tijd’.

Jenny Dent, mother van de White Eagle Lodge wereldwijd