NIEUWE MAAN VAN WEEGSCHAAL

Gepubliceerd: 21 september 2022

In de nacht van vrijdag 23 september is de Zon het kardinale luchtteken Weegschaal binnengegaan. We noemen dat de herfstequinox, als de Zon precies boven de evenaar staat. Op die dag zijn overal op de wereld dag en nacht even lang. Daarna merken we op het noordelijk halfrond dat de dagen korter worden. Op donderdag 29 september vieren we het feest van St. Michael, de aartsengel van de Zon. In 1945 werd op 29 september de kapel ingewijd van New Lands, het hoofdcentrum van de White Eagle Lodge in Engeland. De Zon was in het teken Weegschaal, dat zo sterk beïnvloed wordt door Venus, de planeet van liefde, harmonie en vrede. En de Zon was dichtbij drie planeten in Weegschaal: Neptunus de planeet van het spirituele contact, Mercurius de planeet van de communicatie en Jupiter de planeet van de verbreiding.

Op zondag 25 september is het tegen middernacht de Nieuwe Maan van Weegschaal, als de Zon en de Maan bij elkaar staan in dat teken. De Weegschaal is het teken van relaties aangaan, tot verbintenissen komen en samenwerken. Als je onder het teken Weegschaal geboren bent, gaat je aandacht vaak in de eerste plaats naar de ander uit. Je wilt graag dingen samen doen met anderen en hebt die respons van hen ook nodig. Dat kan er echter wel eens toe leiden dat je teveel meegaat met wat de mensen om je heen willen. Je wilt dan vooral de harmonie bewaren en kan teveel concessies doen om anderen maar te vriend te houden. Bij beslissingen kun je vaak lang wikken en wegen, omdat je altijd beide kanten van een zaak zult zien. Het goede daarvan is dat je een geboren onderhandelaar bent, die door tactvol optreden goed tussen partijen kan bemiddelen.

Als de Zon door de Weegschaal loopt, kan je je innerlijk evenwichtiger voelen en in staat meer in harmonie met iedereen om je heen te leven.  Joan Hodgson schrijft hierover: “De Weegschaal is het teken van partnerschap en huwelijk, zowel de fysieke en spirituele verbinding tussen mensen, als ook de mystieke bruiloft van de ziel met de innerlijke Christus, de Beminde. In deze tijd kunnen de engelen van Venus, de engelen van schoonheid en liefde, gemakkelijk dichterbij komen bij hen die innerlijk stil geworden zijn. Zoals de opgaande of ondergaande zon het stille water van een meer in een schitterend licht hult, zo zal de perfectie van de hemelse wereld dan in je ziel weerspiegeld worden en je openen voor de hemelse harmonieën.”