Nieuwe Maan van Vissen

Gepubliceerd: 20 maart 2021

Vissen

In de late ochtend van zaterdag 13 maart is het de Nieuwe Maan van de Vissen, als Zon en Maan precies bij elkaar staan in dat teken. Zon en Maan staan vlakbij de planeten Venus en Neptunus, die ons spiritueel bewustzijn kunnen verhogen, doordat we ons vanuit liefde één kunnen voelen met alle mensen en met de hele kosmos. Maar Neptunus kan ons ook teveel het contact met de aardse werkelijkheid laten verliezen. We maken dan uit idealisme plannen, die niet op het aardse vlak te verwezenlijken zijn. Om het goede evenwicht daarin te bewaren is er die uitspraak van White Eagle: met het hoofd in de hemel en met de voeten op aarde.

Vissen is het bewegelijke waterteken, waarvan de zielenles Vrede door Wijsheid is. Jenny Dent geeft aan: “Gebruik deze tijd om je te concentreren op de kwaliteit van vrede en de zich ontvouwende wijsheid van het ‘denken met het hart’. Wanneer je uiterlijk denken stil is en in vrede, dan kan je ziel meesterschap bereiken. Je denken zal stil worden, als je je ademhaling tot rust brengt en je gedachten richt op de stralende Zespuntige Ster, die het symbool is van het volmaakte evenwicht tussen het aardse en hemelse bewustzijn.”

Stel je bij je meditatie voor dat je op het strand bent en dat je tot aan de einder alleen maar het golvende water van de zee ziet. Visualiseer dan dat je op de golven van die zee aan het meedrijven bent, dat je je helemaal laat meevoeren met de stroming. Je gaat je daardoor heel vrij voelen en alle beslommeringen vallen van je af. Je raakt vervuld van een diepe vrede in je hart. En vanuit die innerlijke vrede zal je weten hoe je de dingen gaat aanpakken in je uiterlijke leven. Je bent je bewuster geworden van je verbinding met God in jezelf en vanuit die verbinding kun je op het aardse vlak handelen.