Nieuwe Maan van Tweelingen

Gepubliceerd: 17 juni 2021

NIEUWE MAAN VAN TWEELINGEN

Op donderdag 10 juni is het midden op de dag de Nieuwe Maan van Tweelingen, als de Zon en de Maan precies bij elkaar staan in dat teken.. Dit is een zonsverduistering, die in de arctische gebieden van Canada, Groenland en Siberië volledig is, maar op onze breedtegraad wordt er slechts een klein hapje uit de Zon genomen. Opvallend is dat de planeet Mercurius, die bij de Tweelingen hoort, bij deze Nieuwe Maan juist tussen de Zon en de aarde in staat. Omdat er een vrij nauw spanningsaspect is tussen de planeet Neptunus en de Zon, Maan en Mercurius kan het een tijd zijn van miscommunicaties, waardoor er veel verwarring kan ontstaan. Onder de invloed van Neptunus kan men elkaar niet alleen verkeerd begrijpen, maar er kan ook sprake van zijn van nepnieuws dat als waar wordt aangenomen. 

Als je geboren bent onder het teken Tweelingen, dan zal je gericht zijn op communicatie en onderlinge uitwisseling, waardoor je een netwerk van sociale contacten kunt onderhouden. Je houdt over het algemeen van afwisseling en zult gemakkelijk van de ene activiteit op de andere overgaan. Je bent meestal ook goed in staat twee dingen tegelijk te doen. In groepen zorgen de Tweelingen voor de onderlinge berichtgeving en onderhouden ze de contacten. Tweelingen zijn dus te vinden in beroepen, waarbij communicatie belangrijk is, zoals onderwijzer, leraar, journalist of redacteur. Vaak hebben ze zoveel flair dat ze het goed doen als TV omroepster of presentatrice. En door hun vlotte benadering van mensen zijn ze ook geschikt voor de handel.

Voor het bewegelijke luchtteken Tweelingen is de zielenles: Broederschap door Wijsheid. Joan Hodgson schrijft: Als de Zon en de Maan beiden in het levendige, maar ook veranderlijke teken Tweelingen staan, dan wordt er een grote spirituele kracht naar de aarde toegezonden. Stel je bij je meditatie voor dat je buiten in een groot, open veld staat. Je voelt de warmte van de zon op je huid en de wind die door je haren strijkt. Haal diep adem en neem die frisse lucht op in je longen. Laat alle drukke, onrustige gedachten wegwaaien uit je geest. Je voelt dan dat ook de nerveuze spanning van je af gaat vallen. En terwijl de zon je beschijnt, word je ook opgeladen door de wind. Langzamerhand voel je je ontvankelijker worden voor die speciale spirituele kracht, die in deze tijd rond de zomerzonnewende de aarde bereikt.