NIEUWE MAAN VAN TWEELINGEN

Gepubliceerd: 29 mei 2022

In de nacht van zaterdag 21 mei is de Zon het bewegelijke luchtteken Tweelingen binnengegaan en op donderdag 26 mei is het Hemelvaartdag. Na zijn opstanding is Jezus nog een aantal weken in zijn etherische lichaam dichtbij zijn apostelen, maar bij zijn Hemelvaart verdween hij voor hen uit het zicht. White Eagle zegt: “De ten hemel gevaren Jezus, die deze hoge aarde-inwijding onderging terwijl hij op aarde leefde, vormde zijn fysieke atomen zó om in het Licht dat zijn etherische lichaam, voorgoed vastheid kon krijgen – niet in aardse maar in hemelse zin. Voor zijn apostelen leek het echter alsof hij werd opgenomen in de wolken, in de nevelen of sluiers, want zijn lichaam leek werkelijk te vervagen en uit het zicht te verdwijnen. Hij was opgevaren naar de Vader in de hemelen en daar leeft hij voort in een hogere vorm, waar de aardse mens zich geen voorstelling van kan maken.”  

Op maandag 30 mei is  het midden op de dag de Nieuwe Maan van Tweelingen, als de Zon en de Maan precies bij elkaar staan in dat teken. Als je geboren bent onder het teken Tweelingen, zal je gericht zijn op communicatie en onderlinge uitwisseling, waardoor je een netwerk van sociale contacten kunt onderhouden. Je houdt over het algemeen van afwisseling en zult gemakkelijk van de ene activiteit op de andere overgaan en ook goed in staat zijn twee dingen tegelijk te doen. In groepen zorgen de Tweelingen voor de onderlinge berichtgeving en onderhouden ze de contacten. Tweelingen zijn te vinden in beroepen, als leraar, journalist of redacteur. Vaak hebben ze zoveel flair dat ze het goed doen als TV omroepster of presentatrice. En door hun vlotte benadering van mensen zijn ze ook geschikt voor de handel.

Voor het bewegelijke luchtteken Tweelingen is de zielenles: Broederschap door Wijsheid. Joan Hodgson schrijft: “Als de Zon en de Maan beiden in het levendige, maar ook veranderlijke teken Tweelingen staan, dan wordt er een grote spirituele kracht naar de aarde toegezonden.” Stel je in je meditatie voor dat je buiten in een groot, open veld staat. Je voelt de warmte van de zon op je huid en de wind die door je haren strijkt. Haal diep adem en neem die frisse lucht op in je longen. Laat alle drukke, onrustige gedachten wegwaaien uit je geest. Je merkt dan ook dat de nerveuze spanning van je af gaat vallen. Langzamerhand voel je je ontvankelijker worden voor de Christus Geest die de mensheid zegent.