NIEUWE MAAN VAN STIER

Gepubliceerd: 24 april 2022

De Zon is op woensdag 20 april aan het einde van de nacht het vaste aardeteken Stier binnengegaan. Ruim een week later op zaterdag 30 april is het in de avond de Nieuwe Maan van de Stier, als de Zon en de Maan precies bij elkaar staan in dat teken. Dit is een gedeeltelijke zonsverduistering, maar die is alleen in de buurt van de Zuidpool te zien. Op zondag 1 mei wordt dan het Keltische feest van Beltane gevierd, waarbij rond de meiboom gedanst wordt. De vruchtbaarheid van Moeder Aarde staat bij de viering van dit meifeest centraal. In de christelijke traditie is mei ook de Mariamaand, de maand van de moeder Gods. De Maan, het astrologische symbool voor de Goddelijke Moeder, staat in verhoging in het aardeteken Stier, waardoor juist deze lentetijd zo geschikt is voor haar verering.

Als je onder het teken Stier geboren bent, ben je een schepper van vormen in de stoffelijke wereld, waardoor het in je woonomgeving en op je werkplek weldadig kan aanvoelen. Door je vanzelfsprekende contact met de natuur voel je je in je element, als je in je (moes)tuin werkt en voor een gezelschap kookt. En door je vertrouwdheid met materialen schep je er genoegen in met de inrichting van je huis bezig te zijn of van mooie stoffen kleding te maken. Je kunt echter wel geneigd zijn je te sterk aan de materie te hechten en daardoor teveel gericht zijn op wat je bezit. Ook kan je wel eens teveel vanuit vaste patronen leven en er dan grote moeite mee hebben als je levensritmes verstoord worden.

Voor het vaste aardeteken Stier is de zielenles: Dienstbaarheid door Liefde. Joan Hodgson geeft daarbij deze meditatie: “Als je innerlijke zintuigen scherper worden, kun je een zonovergoten tuin visualiseren. Stel je een ruim grasveld voor, dat omzoomd wordt door weelderig bloeiende planten in allerlei tinten. In het midden van die tuin is een vijver, waarin een zuiver witte lelie haar bloembladen langzaam ontvouwt. Je zult dan geleidelijk ervaren dat het beeld van die lelie zich in je hart vormt. Hoe stiller je bent, hoe volmaakter die lelie wordt, terwijl de stralende engelen van Venus naderbij komen. Blijf in die stilte; dan zal je in je hart het schitterende juweel zien, dat alle glorieuze kleuren van de zon weerkaatst.”