Nieuwe Maan van Leeuw

Gepubliceerd: 1 augustus 2021

Op 1 augustus is elk jaar de viering van  het Keltische feest van Lughnasa, dat gewijd is aan hun lichtgod Lugh [Loe]. Het heengaan van de oude koning werd uitgebeeld met processies en rituelen en de nieuwe koning [Leeuw] werd ingehaald. De Kelten woonden in Midden Europa, maar werden door andere volkeren in meer westelijke richting gedreven. Ze vestigden zich in Gallië [Frankrijk]; in de plaatsnamen Lyon en Laon vind je de naam Lugh terug. Ze trokken door naar Ierland en Schotland, waar hun taal het Gaelic wordt gesproken. In Spanje bereikten ze het noordwestelijke Galicië, waar nog een Keltische cultuur voortleeft. Een deel van hen boog af naar Klein-Azië en ze worden vermeld in de brief van Paulus aan de Galaten.

Een week na dit Keltische festival is het op zondag 8 augustus in de middag de Nieuwe Maan van de Leeuw, als de Zon en de Maan precies bij elkaar staan in dit teken. Joan Hodgson schrijft over deze Nieuwe Maan: “De conjunctie van de Zon en de Maan in Leeuw brengt een prachtige, heldere straal van de Christus Zon naar de gehele aarde. Het hart-chakra wordt beheerst door het teken Leeuw en als het denken met het hart door regelmatige meditatie sterker  wordt, zal de Christus Zon geleidelijk de leiding nemen over de hele persoonlijkheid.” De Leeuw is het vaste vuurteken, dat stralende zonnewarmte brengt en daardoor mensen inspireert en in hun bewustzijn verheft.

Als je je bij je meditatie afstemt op de stralende Zon, dan wordt je naar je eigen hart geleid. Je kunt daar zowel de mannelijke kracht van liefde voelen als de vrouwelijke omhulling door liefde, want de zielenles van de Leeuw is Liefde, allesomvattende Liefde. Laat het zonlicht in je binnenstromen en vul er elke cel van je lichaam mee. Ontspan je helemaal en koester je in het verwarmende zonlicht. Open je hart dan nog meer voor die overvloedige liefde, die je helemaal vult. En geef die liefde door aan de mensen om je heen. Het is Gods liefde en het zal hen diepe vervulling geven.