NIEUWE MAAN VAN LEEUW

Gepubliceerd: 16 augustus 2023

Op dinsdag 15 augustus is het Maria Hemelvaart. Deze gebeurtenis wordt niet in de bijbel vermeld en is ook als feestdag pas een paar eeuwen na het vaststellen van het Nieuwe Testament ingevoerd. In de Mariaverering zien we overeenkomsten met de verering van de moedergodin, die in veel oude culturen voorkomt en meestal voorafging aan de verering van god de vader. De moedergodin wordt in drie vormen aanbeden: de jonge, nog maagdelijke vrouw, de volwassen vrouw, die moeder is geworden en de oude, wijze vrouw, die het leven doorleeft heeft. In dit geval: de Maagd Maria, Maria de Moeder Gods en Maria van de Smarten. De Mariaverering volgt dus een eeuwenoude traditie.

Op woensdagmorgen 16 augustus is het de Nieuwe Maan van de Leeuw, als Zon en Maan precies bij elkaar staan in dat teken. Joan Hodgson schrijft hierover: “De conjunctie van de Zon en de Maan in Leeuw brengt een prachtige, heldere straal van de Christus Zon naar de gehele aarde. Het hart-chakra wordt beheerst door het teken Leeuw en als het denken met het hart door regelmatige meditatie sterker wordt, zal de Christus Zon geleidelijk de leiding nemen over de hele persoonlijkheid. Als we ons gedurende deze tijd voldoende kunnen losmaken van de aandrang, die de zintuigen op ons uitoefenen, en als we ons openstellen voor deze grootse uitstraling van licht en liefde, dan worden we vervuld van vreugde en dankbaarheid, want de Leeuw is een teken dat vreugde uitstraalt.” 

De Leeuw is het vaste vuurteken, dat stralende zonnewarmte brengt en daardoor mensen inspireert en in hun bewustzijn verheft. Als je je bij je meditatie afstemt op de stralende Zon, dan wordt je naar je eigen hart geleid. Je kunt daar zowel de mannelijke kracht van liefde voelen als de vrouwelijke omhulling door liefde, want de zielenles van de Leeuw is Liefde, allesomvattende Liefde. Laat het zonlicht in je binnenstromen en vul er elke cel van je lichaam mee. Ontspan je helemaal en koester je in het verwarmende zonlicht. Open je hart voor die overvloedige liefde, die je helemaal vult. En geef die liefde door aan de mensen om je heen. Het is Gods liefde en het zal hen diepe vervulling geven.