NIEUWE MAAN VAN KREEFT

Gepubliceerd: 4 juli 2023

Op maandag 17 juli is het in de avond de Nieuwe Maan van Kreeft als Zon en Maan precies bij elkaar staan in dat teken. In deze zomertijd, als de bomen in de natuur hun volle glorie laten zien, kun je mediteren op het symbool van de levensboom, die zijn wortels diep in de aarde heeft en waarvan de takken zich wijd uitstrekken naar de hemel. In het steeds terugkerende jaarritme komen zijn bladknoppen in de lente uit en is hij in de zomer beladen met bladeren, bloemen en vruchten. Maar na de zomerzonnewende trekken de levenssappen zich met de levenskracht geleidelijk terug. In de lente komt die kracht elk jaar echter weer sterker tevoorschijn en zo groeit de boom door de jaren heen tot meer schoonheid. Zoals door de incarnaties heen de Geest, dat zaadje van God in de mens, geleidelijk de volmaakte vorm schept, die het onsterfelijke zichtbaar maakt.

Het teken Kreeft wordt beheerst door de Maan en is sterk verbonden met het moederschap en het gezinsleven. De invloed van de Kreeft als zonneteken helpt vrouwen om op een praktische manier het moederschap, hun werk in de samenleving en hun aandeel in het huishouden te combineren. Het geeft hen ook de kwaliteiten om voor hun gezinsleden te zorgen en aandacht te hebben voor hun emotionele behoeften. Vaak leggen ze een voorraad levensmiddelen aan om op alles voorbereid te zijn. Die gerichtheid op en zorg voor de familie geldt natuurlijk ook voor vaders met de Kreeft als zonneteken. Door hun gevoeligheid kunnen Kreeften kwetsbaar zijn en daarom hun diepste gevoelens wel eens verbergen achter een pantser, weergegeven door het schild van de Kreeft. Een beroep in de zorgsector of in de kinderopvang ligt bij Kreeften voor de hand. Maar ze kunnen ook van een café-restaurant of een buurthuis een succes maken, omdat mensen zich er thuis voelen.

Een inspirerende meditatie voor deze tijd komt uit het boek Zodiac Angels van Jenny Dent. Laten we aan de Meester binnenin ons vragen ons te verbinden met de liefde en de vrede van de Beschermengel van het waterelement. Zie haar staan als een machtige zuil van vibrerend blauwgroen licht. Open je hart nu voor de inspiratie van deze Engel. Vraag de Engel je te verbinden met de zachte, intuïtieve invloed van de Goddelijke Moeder en met de Volle Maan, die schijnt op een meer. Voel hoe je gebaad wordt in dit zilverwitte licht van de Volle Maan; het licht zuivert alles wat niet gewenst is in je emotionele lichaam. Het brengt je vrede en genezing en langzaam ontwaakt een gevoel van veiligheid in je. Stel je voor hoe je gids een zachte mantel over je schouders legt van genezend parelmoeren licht, terwijl jij de schoonheid van het licht van de Volle Maan in je opneemt. Zoals het stille water de Maan reflecteert, zo reflecteert de kalme ziel het beeld van God…….