NIEUWE MAAN VAN KREEFT

Gepubliceerd: 27 juni 2022

Op dinsdag 21 juni is de Zon in de ochtend het kardinale waterteken Kreeft binnengegaan. We zijn gekomen bij de zomerzonnewende, als de Zon op haar noordelijkste punt recht boven de Kreeftskeerkring [Sahara] staat. Bij ons begint dan de astronomische zomer. De Zon blijft gedurende drie dagen boven die Kreeftskeerkring stil staan. Op 24 juni vieren we dan het St. Jansfeest, dat gewijd is aan Johannes de Doper. Er worden grote vuren aangestoken om onze magische verbondenheid met de kosmos te vieren. Op die dag keert de Zon ook om en gaat ze weer terug naar het zuiden tot boven de Steenbokskeerkring [Zuid Afrika], waar de Zon met Kerstmis staat. Die wisseling van de seizoenen komt, omdat de aardas schuin staat.

Tijdens de zomerzonnewende is er een grote uitstroming van kosmische kracht, die je zeker goed kunt voelen als je ’s nachts onder de sterrenhemel bent. White Eagle zegt hierover: “Ten tijde van de zomerzonnewende maakt de kosmische Christus samen met een heel groot gezelschap van engelen het eeuwenoude licht van de opgesloten Zon weer vrij. Het Licht barst open, overstraalt de aarde en herschept het leven; het goddelijk bewustzijn in alle mensen wordt versterkt. Zelfs engelen krijgen hulp van de Christus liefde, die in het karakter en het leven van mensen tot uiting komt. Door de liefde en de kracht van God en de engelen zullen alle nevelen opgelost worden in de warmte van de glorierijke, gouden Zon, die Liefde is.”

Op woensdag 29 juni is het nog voor zonsopgang de Nieuwe Maan van Kreeft als Zon en Maan precies bij elkaar staan in dat teken. Als je geboren bent onder het teken Kreeft, ben je gevoelig en emotioneel betrokken bij allen, die je aandacht en zorg nodig hebben. Je ben vooral gericht op je gezin en je familie. Je wilt goed voor hen zorgen en hen bijeen houden. Door je gevoeligheid ben je kwetsbaar en daarom kan je je diepste gevoelens wel eens verbergen achter een pantser, weergegeven door het schild van de Kreeft. Voor de hand ligt een beroep in de zorgsector of in de kinderopvang. Maar je kunt ook van een café-restaurant of een buurthuis een succes maken, omdat mensen zich er thuis voelen.