NIEUWE MAAN VAN BOOGSCHUTTER

Gepubliceerd: 24 november 2022

Op dinsdag 22 november is de Zon in de ochtend het bewegelijke vuurteken Boogschutter binnengegaan. De dag daarna op woensdag 23 november is het vlak voor middernacht de Nieuwe Maan van de Boogschutter, als de Zon en de Maan bij elkaar staan in dat teken. En op zondag 27 november begint dan de Adventstijd, die ons door de donkere dagen voor de Kerst voert. Er zijn vier zondagen in de Adventsperiode en het is traditie om elke keer een kaars aan te steken. Die kaarsen worden in een kerstkrans gezet en symboliseren hoop, vrede, vreugde en liefde. Als de zon heel laag staat en de natuur haar levenskrachten heeft teruggetrokken, worden we door al die kaarsen herinnerd aan het licht dat binnenin ons schijnt. Met verwachting vooruitzien naar Kerstmis maakt deel uit van het gevoel van de Adventstijd.

Als je onder het teken Boogschutter geboren bent, dan heb je veel behoefte aan bewegingsvrijheid en zoek je zowel in fysiek als in geestelijk opzicht de ruimte op. Je kunt aan sport doen, zoals paardrijden, of naar het buitenland gaan om je blikveld te verruimen. Maar je belangstelling kan ook uitgaan naar menswetenschappen, filosofie en religie en je wilt dan een opleiding daarin gaan volgen. Als vuurteken zal je andere mensen willen inspireren door je kennis en geloof uit te dragen. Daarbij kun je wel eens wat te fanatiek zijn en vanuit een drang te willen overtuigen steeds weer dezelfde stokpaardjes berijden.

De Boogschutter is het bewegelijke vuurteken, waarvan de zielenles: Liefde door Wijsheid is. Als je je in de Advent en Kersttijd kunt afstemmen op de engelen, zal je voelen dat het Christuslicht in deze donkere tijd veel sterker schijnt dan anders. Je kunt je ook meer door het Christuslicht geraakt voelen. Op zulke momenten kun je in je meditatie ervaren dat, net zoals in het kerstverhaal, de engelen naar je toekomen en je meenemen naar hun lichtsfeer. Je hebt dan nog maar één verlangen in die lichtsfeer te blijven en te voelen dat je bij Christus bent. Op zo’n moment kun je de geboorte van het Christuskind in je hart ervaren.