Nieuwe Maan in Weegschaal

Gepubliceerd: 7 oktober 2015

De Nieuwe Maan van de Weegschaal is in de vroege nacht van dinsdag 13 oktober, als de Zon en de Maan precies bij elkaar staan. Dit is een gedeeltelijke zonsverduistering, die echter alleen zichtbaar is op Antarctica en in Zuid-Afrika. Aangezien de planeet Uranus in de Ram juist tegenover de Zon en de Maan staat, kan dit een tijd zijn van onverwachte veranderingen, waarbij veel afhangt van het goed volgen van de eigen intuïtie en het vermogen tot improvisatie. De planeten Mars en Jupiter staan nu dichtbij elkaar in het aardeteken Maagd. Er zal heel veel activiteit zijn in de hulpverlening aan en de opvang van vluchtelingen. En er zal ook veel meeleven zijn met deze ontheemde mensen, want tegenover Mars en Jupiter staat Neptunus in Vissen, die zich met alle mensen wil verbinden.

De Weegschaal is het teken van balans, van vrede en harmonie. Vrouwe Justitia heeft een weegschaal in haar hand. Zij wil tot een rechtvaardige schikking komen tussen partijen. Venus, de planeet van de genegenheid en de liefde, heerst over de Weegschaal en daarom is dit luchtteken bij uitstek gericht op relaties. De aandacht gaat in de eerste plaats naar de ander uit en dat kan er wel eens toe leiden dat iemand teveel meegaat met wat anderen willen. Zo iemand wil dan vooral de harmonie bewaren en doet dan teveel concessies om anderen maar te vriend te houden. Het is in die zin dan ook een zoeken naar een evenwicht. Daarnaast geeft Venus een artistieke inslag, waardoor er veel beeldende kunstenaars, musici en componisten met de Zon in Weegschaal zijn en natuurlijk ook beroemde filmsterren.

Joan Hodgson schrijft: ‘De Weegschaal is het teken van partnerschap en huwelijk, zowel de fysieke en spirituele verbinding tussen mannen en vrouwen, als ook de mystieke bruiloft van de ziel met de innerlijke Christus, de Geliefde. In deze tijd kunnen de engelen van Venus, de engelen van schoonheid en liefde, gemakkelijker dichterbij komen voor hen die innerlijk stil geworden zijn. Zoals de opgaande of ondergaande zon het stille water van een meer in een schitterend licht hult, zo zal de perfectie van de hemelse wereld dan in hun zielen weerspiegeld worden en hen openen voor de hemelse harmonieën.’

Wim Weehuizen, september 2015