Nieuwe Maan in Weegschaal

Gepubliceerd: 22 september 2019

Maandag 23 september gaat de Zon in de ochtend het kardinale luchtteken Weegschaal binnen, het eerste teken van het nieuwe seizoen. We noemen dat de herfstequinox, waarbij de Zon precies boven de evenaar staat op haar weg terug naar het zuidelijk halfrond. In de avond van 28 september is het dan de Nieuwe Maan van de Weegschaal. Joan Hodgson schrijft daarover: ‘De Weegschaal is het teken van partnerschap en huwelijk, zowel de fysieke en spirituele verbinding tussen mensen, als ook de mystieke bruiloft van de ziel met de innerlijke Christus, de Beminde. In deze tijd kunnen de engelen van Venus, de engelen van schoonheid en liefde, gemakkelijker dichterbij je komen als je innerlijk stil geworden bent. Zoals de opgaande of ondergaande zon het stille water van een meer in een schitterend licht hult, zo zal de perfectie van de hemelse wereld in je ziel weerspiegeld worden en je openen voor de hemelse harmonieën.’

Een dag na de Nieuwe Maan, op 29 september, vieren we het feest van de aartsengel Michael. White Eagle zegt daarover: ‘De aartsengel Michael is één van de zonnegeesten, een boodschapper van de Zon, vanuit de sfeer van de kosmische Christus.’ In deze tijd kan Michael in zijn wonderschone engelengestalte aan je verschijnen en met zijn liefdeskracht je hele wezen doorstralen. Daardoor zal je aura veel meer licht in zich op kunnen nemen en zul je een verfijning van je innerlijke afstemming op de geestelijke werelden ervaren. Nu bij ons het licht van de uiterlijke zon gaat afnemen, zal je verbinding met de innerlijk Zon, het Christuslicht, sterker worden. Deze innerlijke groei naar de engelensferen en het Christuswezen is wat deze Michael-tijd ons brengt, als we ons daar op afstemmen.   

De Weegschaal is het teken van relaties aangaan, tot verbintenissen komen en samenwerken. Bij de Weegschaal gaat de aandacht vaak in de eerste plaats naar de ander uit, maar dat kan er toe leiden dat iemand teveel meegaat met wat anderen willen. Zo iemand wil dan vooral de harmonie bewaren en kan teveel concessies doen om anderen maar te vriend te houden. Weegschalen staan er om bekend vaak lang te wikken en te wegen, omdat ze altijd beide kanten van iets zien. Het goede daarvan is dat ze geboren onderhandelaars zijn, die met hun tactvol optreden goed tussen partijen kunnen bemiddelen. En in de rechtszaal, waar uitspraak wordt gedaan in rechtszaken, staat het beeld van Vrouwe Justitia met een weegschaal in haar hand.

Wim Weehuizen, september 2019