Nieuwe Maan in Weegschaal

Gepubliceerd: 12 oktober 2017

In de avond van 19 oktober is het de Nieuwe Maan van de Weegschaal, als de Zon en de Maan precies bij elkaar staan in dat teken. Als symbool zien we dit terug bij Vrouwe Justitia, die een weegschaal in haar hand heeft. Zij wil tot een rechtvaardige schikking komen tussen partijen. Bij de Weegschaal gaat de aandacht vaak in de eerste plaats naar de ander uit, wat een heel sympathieke karaktertrek is, maar dat er ook wel eens toe kan leiden dat iemand teveel meegaat met wat anderen willen. Zo iemand wil dan vooral de harmonie bewaren en kan teveel concessies doen om anderen maar te vriend te houden.

Weegschalen staan er ook om bekend vaak lang te wikken en te wegen, omdat ze altijd beide kanten van iets zien. Het goede daarvan is dat ze geboren diplomaten zijn, die de vrede helpen bevorderen. 

Het teken Weegschaal wordt beheerst door Venus, de planeet van genegenheid en liefde. Bij deze Nieuwe Maan staat Venus ook in Weegschaal. Joan Hodgson schrijft daarover: ‘De Weegschaal is het teken van partnerschap en huwelijk, zowel de fysieke en spirituele verbinding tussen mannen en vrouwen, als ook de mystieke bruiloft van de ziel met de innerlijke Christus, de Geliefde. In deze tijd kunnen de engelen van Venus, de engelen van schoonheid en liefde, gemakkelijker dichterbij komen voor hen die innerlijk stil geworden zijn. Zoals de opgaande of ondergaande zon het stille water van een meer in een schitterend licht hult, zo zal de perfectie van de hemelse wereld dan in hun zielen weerspiegeld worden en hen openen voor de hemelse harmonieën.’

Wim Weehuizen, september 2017