Nieuwe Maan in Stier

Gepubliceerd: 12 mei 2015

Donderdag 14 mei vieren we Hemelvaart. In de 40 dagen na Pasen is Jezus vele keren aan zijn discipelen verschenen. Aan het eind daarvan zegt hij hun dat ze binnenkort door de Heilige Geest gedoopt zullen worden en zijn getuigen zullen zijn over de hele aarde. Na deze aankondiging wordt hij door een wolk aan hun ogen onttrokken. De Christusgeest verbond zich met de aardse elementen en kon aan de hele mensheid geschonken worden. Hemelvaart bereidt ons voor op Pinksteren en de Volle Maan in Tweelingen, de Christus Maan.

Maandag 18 mei is er de Nieuwe Maan van de Stier als de Zon en de Maan precies bij elkaar staan. Er valt dan een speciale nadruk op de planeet Venus, die bij de Stier hoort. Daarom kunnen we de uitstraling van de engelen van Venus zo sterk in de schoonheid van de natuur ervaren. De aarde verandert in het palet van een schilder. Ze is bezaaid met bloempjes, zoals de wit-roze bosanemonen, het felgele speenkruid en de hemelsblauwe wilde hyacinten. En je raakt ook onder de betovering van de bloeiende fruitbomen, die het stralende licht van de zon opvangen en in allerlei lichte tinten weerkaatsen.

Omdat de Stier verbonden is met de keel, zal het zingen van liederen of het uitspreken van gebeden je openen voor de geestelijke wereld. Joan Hodgson schrijft daarover: “Als je innerlijke zintuigen scherper worden, kun je een tuin met een vijver visualiseren, waarin een zuiver witte lelie haar bloembladen langzaam ontvouwt. Je zult dan geleidelijk ervaren dat het beeld van die lelie zich in je hart vormt. Hoe stiller je bent, hoe volmaakter die lelie wordt, terwijl de stralende engelen van Venus naderbij komen. Blijf in die stilte; dan zal je in je hart het schitterende juweel zien, dat alle glorieuze kleuren van de zon weerkaatst.”

Wim Weehuizen