Nieuwe Maan in Stier

Gepubliceerd: 19 april 2017

De Zon gaat op 19 april wat later op de avond het aardeteken Stier binnen. Een week daarna op 26 april is het dan de Nieuwe Maan van de Stier, als de Maan precies bij de Zon gekomen is. Er valt in die tijd een speciale nadruk op de planeet Venus, die bij de Stier hoort. Daarom kunnen we de uitstraling van de engelen van Venus zo sterk in de schoonheid van de natuur ervaren. De aarde verandert in het palet van een schilder. De donkere bosgronden zijn bezaaid met witte daslook en paarsblauwe wilde hyacinten en langs weggetjes vind je het felgele speenkruid, terwijl de weiden vol zijn met paardenbloemen.

Je raakt onder de betovering van de bloeiende kersen-, appel- en perenbomen, die het licht van de zon opvangen en in allerlei tinten zacht wit en roze weerkaatsen.

Op 1 mei wordt het Keltische feest van Beltane gevierd. De winterperiode van verinnerlijking en voorbereiding van de ziel is voorbij en er komt nu een uiterlijke manifestatie van de hele schepping, een opnieuw tot leven komen van de natuur. De vruchtbaarheid van Moeder Aarde staat bij de viering van het meifeest Beltane centraal, waardoor de zegenende, leven schenkende uitstraling van de Goddelijke Moeder erg voelbaar is. Door Zuid-Engeland loopt een leilijn, die een reeks prehistorische, heilige plaatsen, zoals Avebury, Glastonbury en St. Michaels Mount, met elkaar verbindt, waar bij een bron Maria vereerd wordt en bij een heuvel de aartsengel Michael. Als de zon op de morgen van Beltane opkomt, vallen haar stralen zo dat ze al die heiligdommen langs die lijn aanraakt en revitaliseert met zonnekracht.

Wim Weehuizen, april 2017