Nieuwe Maan in Schorpioen

Gepubliceerd: 17 november 2021

Zaterdag 23 oktober is de Zon tegen zonsopgang het vaste waterteken Schorpioen binnengegaan. Dit teken is verbonden met de dood, met het overgaan naar de wereld van het Licht. Het symboliseert ook het afsterven van de natuur, dat we elk jaar in het najaar zien gebeuren. Als het dan in de herfst een zonnige dag is en de bomen diepe tinten geel en rood kleuren, krijg je het gevoel dat de sluier tussen ons en de andere wereld wat weggenomen wordt. En dat gevoel past ook bij de feesten van deze tijd: Allerheiligen en Allerzielen, die op 1 en 2 november gevierd worden. We herdenken dan onze dierbaren die al zijn overgegaan en kunnen uit dankbaarheid voor hun leven een kaarsje voor hen branden.  

Joan Hodgson schrijft: Het is verleidelijk om te treuren over het heengaan van een geliefd persoon of de scheppingen van moeder natuur. Dit is echter niet de tijd om aan het fysieke lichaam te denken, maar aan de dierbare ziel die er door heen scheen. Die persoon is vrijer, lichter en meer zichzelf geworden. Ons grootste beletsel om in contact te komen met hen die overgegaan zijn is ons fysieke denken, dat alleen indrukken van de vijf zintuigen accepteert. Zo gauw we dat denken stil kunnen maken zal de liefdesstroom die opkomt, als we aan de zielen die overgegaan zijn denken, ons hart openen om met hen in contact te komen. Dit diepe contact vanuit het hart kan alle angst voor de dood wegnemen.” 

Op donderdag 4 november is het later op de avond de Nieuwe Maan van de Schorpioen, als de Zon en de Maan precies bij elkaar staan in dat teken. Als je een Schorpioen bent, heb je mogelijk de neiging je diepste gevoelens en emoties voor jezelf te houden. Daardoor kun je wat gesloten overkomen, maar als je je emoties te lang vasthoudt, kun je ook wel eens een emotionele uitbarsting hebben die mensen niet zien aankomen. Schorpioenen hebben meestal iets gedrevens in zich; het zijn doorzetters en ze gaan soms tot het uiterste om hun doelen te bereiken. Ze willen zaken ook tot de bodem uitzoeken, omdat de onderste steen boven moet komen. Je vindt onder hen wetenschappelijke onderzoekers en rechercheurs, maar ook psychiaters en psychologen, die diep in de menselijke ziel kijken.