Nieuwe Maan in Schorpioen

Gepubliceerd: 11 november 2017

Zaterdag 18 november is er niet lang na het middaguur de Nieuwe Maan van de Schorpioen, als de Zon en Maan precies bij elkaar staan in dat teken. Er horen twee planeten bij dit teken: Mars en Pluto, die dan in spanningsaspect met elkaar staan. Dit houdt het risico in dat een agressieve grondhouding ook in gewelddadigheid tot uitdrukking komt. Met heetgebakerde regeringsleiders in de hoofdrol zou dit tot verhoogde spanningen in de wereld kunnen leiden. Het kabinet Rutte III werd op 26 oktober beëdigd en heeft een exacte conjunctie van de Zon in Schorpioen met Jupiter. Het wil de neergang van de Nederlandse tradities tegengaan met o.a. het uit het hoofd leren van het Wilhelmus en het verplicht bezoeken van de Nachtwacht.   

De Schorpioen staat er om bekend dat die iets tot de bodem wil uitzoeken en veel doorzettingsvermogen heeft, wat past bij zijn energieke planeet Mars en goed is voor recherchewerk en wetenschappelijk onderzoek. Mars geeft mensen ook het vermogen met vuur, ijzer en scherpe voorwerpen om te gaan, waardoor beroepen als smid, lasser, automonteur, slager en chirurg voor de hand liggen. Pluto is de god van de onderwereld en de dood, maar ook van de transformaties, die de mens in zijn leven doormaakt. Daarom tref je onder dit diepgravende teken ook veel psychiaters, psychologen en therapeuten, als ook uitvaartbegeleiders.

Het waterteken Schorpioen is één van de vier vaste tekens, die traditioneel verbonden worden met een evangelist. We kennen dit teken ook in zijn hogere uitingsvorm als de Adelaar, die in de christelijke iconografie aan Johannes gegeven wordt. In die tijd was de astrologie nog geheel ingebed in de belevingswereld van de christelijke schrijvers en schilders. Als er op een icoon een adelaar werd afgebeeld, wist men dat Johannes bedoeld werd. Voor de huidige tijd heeft White Eagle ons een heel heldere uitleg gegeven van het Johannes-evangelie, dat de meest diepzinnige beschrijving van de christelijke mysteriën is. Want zoals de Meester Jezus de meester van het Vissentijdperk is, zo is Johannes in ruimere zin opgevat, de meester van het Watermantijdperk. De visioenen, die Johannes in zijn boek Openbaring opgeschreven heeft, geven diepe, mystieke beelden van de toekomst van de mensheid.   

Wim Weehuizen, oktober 2017