Nieuwe Maan in Maagd

Gepubliceerd: 13 september 2020

Donderdag 17 september ontstaat rond het middaguur de Nieuwe Maan in het teken van de Maagd. Zon en Maan staan op dat moment precies bij elkaar in dat teken. Twee dagen daarvoor is het Prinsjesdag, als de Koning de troonrede uitspreekt en de miljoenennota wordt ingediend bij het Parlement. Traditioneel is dat op de derde dinsdag van september en valt het in de periode van het teken Maagd, dat een sterke verwantschap heeft met financiële zaken. Toch is het een uitzonderlijk jaar, want Mars, de planeet van de actie, is dan net in Ram retrograde gaan lopen. Dat houdt in dat de regering eerder met haar beleid op zaken reageert, dan dat ze zelf het beleid kan maken, zoals kenmerkend is voor deze coronatijd met al zijn maatregelen. Aan de andere kant is Jupiter, de planeet van de expansie, net weer direct gaan lopen, zodat er toch een optimistische onderstroom zal zijn van economische groei.

Als je geboren bent onder het teken Maagd, ben je meestal nauwgezet en precies en let je op détails. Je wilt graag orde om je heen hebben en dat doe je door je huis schoon te maken en dingen op te ruimen. Je zult altijd wel iets omhanden hebben, want het stilzitten ligt niet in je aard. Ook zul je leergierig zijn, waardoor je niet alleen in intellectuele zin, maar ook in praktische zin veel kunt leren. Daarom vind je onder de Maagden niet alleen onderwijzers, verpleegkundigen en apothekersassistentes, maar ook biologen, hoveniers, voedseldeskundigen en diëtisten. Ook zijn er veel mensen met een ambachtelijk beroep onder dit teken geboren. Zij bezitten vaak praktische vaardigheden, zoals het geval is bij timmermannen of technisch tekenaars. Maagden willen andere mensen of organisaties graag ondersteunen. Ze voelen zich goed, als ze iets nuttigs kunnen doen voor de samenleving.

De Maagd is het beweeglijke aardeteken, waarvan de zielenles Dienstbaarheid door Wijsheid is. Als je je afstemt op de engelen van de Maagd, zul je voelen dat je in de aura van Moeder Aarde wordt opgenomen. Je maakt dan contact met het moederdeel van de schepper van alle leven. En je zult geholpen worden om met wijsheid zorg te dragen voor alle ingewikkelde détails van Gods plan voor het leven op aarde.

Breng je aardse denken tot rust en word stil van binnen. Als je zorgen hebt over hoe het in je leven zal gaan en over wat er nog allemaal gedaan moet worden, laat die zorgen dan los. Mediteer met het bewustzijn dat Gods plan voor jou volmaakt is. Laat alle spanning van je afglijden en open je hart voor de engelen van wijsheid. Zeg tegen jezelf: Ik vertrouw op Gods leiding en het plan voor mijn leven.

Wim Weehuizen, augustus 2020