Nieuwe Maan in Kreeft

Gepubliceerd: 6 juli 2018

Op 13 juli is het nog voor zonsopgang de Nieuwe Maan van de Kreeft, als de Zon en de Maan precies bij elkaar in dat teken staan. Het waterteken Kreeft maakt mensen gevoelig en zorgzaam, waardoor ze zich willen inzetten voor iedereen die hun zorg en emotionele betrokkenheid nodig heeft. Daardoor zijn ze over het algemeen zachtaardig en laten ze hun gevoel spreken. De Kreeft wordt beheerst door de Maan en is daarom sterk verbonden met het moederschap, het gezinsleven en de familie.

De invloed van de Kreeft helpt vrouwen om op een praktische manier het moederschap, hun werk in de samenleving en hun aandeel in het huishouden te combineren. Vaak leggen ze ook een voorraad levensmiddelen aan om op alles voorbereid te zijn. En zij zijn het meestal ook die de familie bijeen houden door de aandacht die ze hebben voor alle leden daarvan.

Zoals gezegd is dit een magische tijd. Joan Hodgson, schrijft over de hoogzomer: ‘Mensen die een tuin hebben kunnen zich tijdens het werken daarin afstemmen op de levensstroom van de Maan met haar engelen, die samen met de engelen van Saturnus de vormen in de natuur scheppen. Deze levensstroom omvat ook alle natuurwezens, zoals kabouters aardmannetjes, nimfen, elfen en feeën, die juist in deze tijd heel actief zijn. Het voelt als een fijne, weldadige sfeer om je heen. Je kunt echter niet met je verstand maar alleen door je gevoel met hen in contact komen en ze als het ware bij je handen voelen, als je in de tuin aan het werken bent.’

Wim Weehuizen, juni 2018