Nieuwe Maan in Kreeft

Gepubliceerd: 20 juni 2016

Een half uur na middernacht van 20 op 21 juni gaat de Zon het waterteken Kreeft binnen. Het is ook Volle Maan, maar toen die op maandag 20 juni rond het middaguur exact was, stond de Zon nog net in Tweelingen. We zijn gekomen in de periode van de zomerzonnewende, die van 21 tot 24 juni duurt, als de zon recht boven de Kreeftskeerkring (Sahara) stil lijkt te staan. De zon beschijnt daardoor het noordelijk halfrond in deze zomertijd veel overvloediger met haar stralende licht. Tijdens het hoogtepunt van de midzomer en de langste dag heeft ‘ons’ deel van de aarde zich naar de kosmos gericht.
Op 24 juni is dan het St. Jansfeest en worden er grote vuren aangestoken om onze verbondenheid met die kosmos te vieren. Daarna keert de zon om, wat we dus de zonnewende noemen, en gaat ze terug naar de Steenbokskeerkring (Zuid Afrika).

White Eagle zegt hierover: “Ten tijde van de zomerzonnewende maakt de kosmische Christus samen met een heel groot gezelschap van engelen het eeuwenoude licht van de opgesloten Zon weer vrij. Het Licht barst open, overstraalt de aarde en herschept het leven – het goddelijk bewustzijn in alle mensen wordt versterkt. Zelfs engelen krijgen hulp van de Christus liefde, die in het karakter en het leven van mensen tot uiting komt. Door de liefde en de kracht van God en de engelen zullen alle nevelen opgelost worden in de warmte van de glorierijke, gouden Zon, die Liefde is.” Daarom is de zomerzonnewende zo’n magische tijd, waarin zielen elkaar nader komen in de liefdeskracht van de zon en zich opgeheven voelen tot het bewustzijn van de kosmische Christus.

Op maandag 4 juli is het rond het middaguur Nieuwe Maan, als de Zon en de Maan precies bij elkaar in de Kreeft staan. Het teken Kreeft wordt beheerst door de Maan en is sterk verbonden met het moederschap en het gezinsleven. De invloed van de Kreeft helpt vrouwen om op een praktische manier het moederschap, hun werk in de samenleving en hun aandeel in het huishouden te combineren. Het geeft hen ook de kwaliteiten om voor hun gezinsleden te zorgen en aandacht te hebben voor hun emotionele behoeften. Dat geldt natuurlijk voor zowel moeders als vaders. En zij zijn het meestal ook die families bijeen houden door hun aandacht voor alle familieleden. Op 4 juli staan Zon, Maan, Mercurius en Venus allemaal bij elkaar in de Kreeft tegenover Pluto in Steenbok. Daardoor kunnen er in familieverband emotionele zaken naar boven komen, die lang weggestopt zijn.

Wim Weehuizen, juni 2016