Midwinter

Gepubliceerd: 21 december 2017

We staan bij een van de vier bijzondere momenten van het jaar, de midwinter zonnestilstand (solstice). Het precieze moment is om 17.28 u voor Nederland. Als we ons terugtrekken en mediteren, wordt er een rechtstreekse verbinding geopend met het middelpunt van ons zijn, waarin we tot beweging en actie kunnen komen. De cirkel die vier armen of stralen heeft.
Nu zijn we in de cirkel van het jaar op het punt gekomen waarin het Licht op de aarde op het noordelijke halfrond het minst lang zichtbaar is. Letterlijk kunnen we het Licht, symbool voor onze eigen goddelijke vonk, maar korte tijd verbinden met onze eigen oorsprong.
Maar tijdens dat moment wordt er juist een grote instroming van kracht en energie geopend, waarin wij net als het kindje Jezus ‘de lichtstraal uit de hoge’ mogen voelen. En met behulp van deze krachtige energie kunnen wij in die duisternis weer beginnen die Nieuwe Wereld te zien en te scheppen. Bereid je nu voor om daadwerkelijk dat Licht en die Liefde in de wereld te brengen. Zie een verlichte wereld met blijde en gelukkige mensen alom.

Je bent niet voor niets in deze tijd geboren. Jij wilde hier het licht en de verandering op aarde brengen. Het was een heel bewuste keuze van je ziel. Je mocht dat doen omdat je in voorgaande tijden bewezen hebt een sterke Dienaar van het Licht, een krachtige Lichtwerker, te zijn. Nu zullen we samen ook wegwijzers moeten zijn, zoals ook Jezus zei dat hij ook een wegwijzer was. Voel ook hoe prachtig het is deze verantwoordelijkheid te mogen dragen. Creëer dan ook de mooiste wereld voor eenieder.

Misschien kunnen we hierbij door drie planeetstanden geholpen worden. De planeet Saturnus staat nu sinds de 19e december in zijn eigen teken Steenbok. De 21e gaat de zon het teken Steenbok binnen, waardoor we onze diepe plichten werkelijkheid kunnen laten worden en we onze verantwoordelijkheid naar de wereld gemakkelijk op kunnen pakken. Als Wachter aan de Poort, zoals Saturnus ook genoemd wordt, kunnen we zo de mensen verder naar de Nieuwe Wereld leiden. En de 23e zal de planeet van communicatie en beweging weer gewoon vooruit gaan lopen aan de hemel waardoor haperingen en tegenwerking van de laatste 3 weken weer voorbij zijn.

Een heel gezegende periode voor al die het wil aanvaarden. Weet dat je nooit maar dan ook nooit alleen bent. Open je voor je begeleiders en je overgegane dierbaren.

In broederlijke liefde
Janne Geraets